Kauri tulevikuplaanid on lahtised, teised eestlased ei jäänud Rally Estonia esitusega rahule

Copy
Egon Kaur.
Egon Kaur. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

WRC2-klassis võitis Rally Estonia norralane Andreas Mikkelsen (Škoda), parim eestlane oli kuuendaks tulnud Robert Virves (Ford; +2.35,2), kohe tema kannul oli seitsmes Egon Kaur (Škoda, +2.35,6). Eestlaste ralli ei möödunud probleemideta ning kui esimesel päeval püsiti poodiumiheitluses, siis lõpuks tuli sellest suu puhtaks pühkida.

Terve ralli vältel paremat kiirust leida üritanud Virvese kõige pingelisemad hetked jäid laupäeva, kui ta natuke oma autot lõhkus, kuid ikkagi õnneks jätkata sai. Kokkuvõttes ta ralliga rahule ei jäänud ja loodab, et leiab teda vaevanud küsimustele vastused.

«Kus taha see ikka jäi, sõitsime aeglaselt lihtsalt. Väga ebaühtlane oli see olukord. Mingites olukordades olime rohkem konkurentsis, mingites vähem. Enamus ajast olime kehvemal pool,» võttis Virves oma võistluse kokku.

WRC2-klassi tulemused Rally Estonial:

Foto: ewrc-results.com

Ainsa Ford Fiesta Rally2-auto sõitjana Rally Estonial võistelnud Virvesel ei olnudki ennast sisuliselt kellegagi võrrelda, sest Hyundai ja Škoda Rally2-autod tunduvad olevat teistest üle. «Autoseadistus pole ilmselt seal, kus ta olla võiks. Ise ka ei toimi nii nagu peaks. Eks kõik see asi kokku andis selle tulemuse,» ei tahtnud Virves kõige auto süüks panna.

«Tuleb leida positiivne pool. Kõik tuleb läbi töötada ja pöörata ringi. Tuleb õppida sellest, mis tehtud sai. Soome MM-ralliks saan testida järgmisel nädalal ja siis sõidame Soomes ka. Kindlasti tahaks paremuse poole liikuda. Eks seal teistmoodi lugu. Minu jaoks on see esimene kord Soomes ja seda teavad kõik, et see pole just kõige lihtsam etapp,» vaatas Virves tulevikku.

Lõpuks Virvesele vaid 0,4 sekundiga alla jäänud Kaur oli enne probleemide ilmnemist parimas hoos Eesti WRC2-klassi sõitja. Esimesel päeval teisest kohast kinni hoidnud Kaur kaotas kõvasti aega reedeses vihmasajus, kui tema Škoda Fabia RS Rally2-auto esiklaas uduseks läks ja nähtavus oli sisuliselt null.

Laupäeval kadus aegajalt mootorist jõud, kuid viimaseks päevaks said need probleemid kõrvaldatud. Sel aastal alles teisel rallil osalenud Kaur jäi võistluse esimese poolega rahule, kuid kokkuvõttes oli tulemus muidugi pettumust valmistav.

«Kruusal ei olnud me sõitnud eelmisest aastast saadik ja ralliautos ei olnud istunud pool aastat. Kohe kiire ralliga hoog üles saada, sellega jäime küll rahule,» ütles Kaur, kes ei tea, millal teda uuesti rallivõistlusel stardis näha saab.

«Soome ralli registreerimine on juba möödas, seal me ei stardi. Palju rallisid pole Euroopas alles jäänud ja kaugemad rallid on logistiliselt kallimad MM-etapid. [Sel aastal WRCd sõita] tundub keeruline. Ei välista ka EM-etapil osalemist, aga plaane pole pidanud,» ei osanud Kaur tuleviku kohta eriti midagi öelda.

Ainsa eestlasena WRC2-klassis katsevõiduni jõudnud Georg Linnamäe hea tulemus Rally Estonial läks laupäeval 14. kiiruskatsel toimunud väljasõidu nahka. Tol hetkel jäi poodiumikoht Linnamäest 12,5 sekundi kaugusele, kuid lõpuks tuli leppida 17. kohaga (+41.23,6).

«Suuresti halva õnne ja väikese näpuga tõttu ei olnud meie kord seekord. Sellest rallilt on palju positiivset, mida kaasa võtta, nüüd on vaja lihtsalt järjepidevust, et ka teistel rallidel esimestele nö probleeme tekitada,» ütles Linnamäe, kes on stardis kahe nädala pärast Soome MM-rallil.

Põhjanaabrite juures võistles ta viimati kaks aastat tagasi ning kuna tal seal suuri kogemusi pole, siis ta väga suuri lootusi ei hellita. «Aga kindlasti proovime enamvähem lähedal hoida ennast. Vaja on leida mugav sõidustiil ja Soomes ei tohi lihtsalt liiga vara minna üle suruma. See lõpeb peaaegu alati halvasti,» toonitas Linnamäe.

Eestlastest mahtus WRC2-klassis koduetapil esikümnesse veel Kaspar Kasari (9. koht, +11.45,7), Priit Koik sai 12. koha (+19.28,6).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles