VIDEO Konkurent lõhkus Verstappeni võidukarika

Postimees Sport
Copy
Lando Norris, Sergio Perez ja Max Verstappen
Lando Norris, Sergio Perez ja Max Verstappen Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Vormel 1 sarja Ungari etapil oli taas parim Red Bulli sõitja Max Verstappen. Pärast võistlust auhinnatseremoonial lõhkus kaasvõistleja kogemata Verstappeni karika.

Kuigi valitsev maailmameister lõpetas kvalifikatsiooni Lewis Hamiltoni (Mercedes) järel teisena, siis võistlussõidus põnevaks ei läinud. Verstappen tõusis liidriks juba esimese ringiga ega vaadanudki tagasi.

25-aastane hollandlane on võitnud tänavusest 11 etapist üheksa, neist viimased seitse järjest. Ungaris edestas ta finišis Lando Norrist (McLaren) 33,731 ja tiimikaaslast Sergio Perezit 37,603 sekundiga.

Red Bull teenis 12. järjestikuse etapivõidu, mis tähistab F1-sarja rekordit. Enne jagasid nad tippmarki McLareniga, kes oli nõnda edukas 1988. aastal.

Pärast võistlust oli trio valmis sõitu tähistama. Perez ja Verstappen olid šampusepudelitelt korgid maha saanud ja juba juubeldasid. Teise koha saanud Norris lõi pudeli vastu poodiumit, mille järel lendas Verstappeni karikas õnnetult põrandale katki.

Üldarvestuses on Verstappeni edu suur. Tal on liidrina 281, Perezil teisena 171 punkti. Fernando Alonsol (Aston Martin) on 139, Lewis Hamiltonil 133 silma. Järgmiste skoor jääb kahekohaliseks.

Hooaeg jätkub tuleval nädalavahetusel Belgias. Praegu on aasta täpselt poole peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles