Eesti koondise järelkasv sai EM-finaalturniiril teise võidu

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Eesti U17 noormehed said EMil teise võidu
Eesti U17 noormehed said EMil teise võidu Foto: volley.ee

Eesti noormeeste U-17 võrkpallikoondis sai oma teise võidu Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril, kui alistati Montenegro 3:0 (25:18, 25:19, 25:15).

Pärast kahte järjestikust kaotust grupiliidritele Bulgaariale ja Türgile, suutsid eestlased kindlalt Montenegro eakaaslased alistada.

Eesti noormehed suutsid kõigis geimides pärast tasavägist algust vahe sisse mängida ja seda lõpuni hoida. Avavaatuses jäädi 5:8 kaotusseisu, ent jõuti 8:8 viigini, siis pandi sisse teine käik ja eestlaste rünnakuliider Joosep Kurik viis Eesti juhtima 14:10. Edu enam ei loovutatud ja Eesti võitis geimi 25:18. Teises geimis juhtis Montenegro 10:7, aga Joonah Marten Üprus seadis jalule 10:10 viigi ning geimi teine pool oli juba eestlaste dikteerida – geim Eestile tulemusega 25:19. Kolmandas geimis läks Eesti koondis Kuriku vedamisel ette 9:5 ning tagasi enam ei vaadatud – geim võideti 25:15 ja mäng 3:0, vahendab Eesti Võrkpalli Liit.

Eesti resultatiivseim oli 19 punkti kogunud Joosep Kurik, Andres Jefanov panustas 12 ja Carl Kreek 9 silmaga. Eesti vastuvõtt oli vaid 26 protsenti, ent rünnakuid lahendati 60-protsendiliselt, blokist saadi 4 ja servilt samuti 4 punkti (eksiti 15 pallingul).

Eesti on pärast mängu Montenegroga tabelis kahe võidu ja kahe kaotusega kuuendal kohal. Esmaspäeval kell 16.00 mängitakse Kreekaga, kes on pärast nelja mängu tabelis kolmandal kohal. 26. juulil mängib Eesti Austriaga ning 27. juulil Sloveeniaga.

Eestiga samasse alagruppi kuuluvad Montenegro, Kreeka, Türgi, Sloveenia, Belgia, Austria ja Bulgaaria. Turniiril on kaks alagruppi. Kahe alagrupi kaks esimest pääsevad otse poolfinaalidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles