Eesti noored purjetavad Olümpia-kursil!

Kai Kallas
, Autor
Copy

12-19. juuli toimusid Poolas Gdynias ILCA 6 juuniorite Euroopa meistrivõistlused.

Võistlus kestis kokku nädal aega ja pakkus sportlastele väga keerulisi võistlustingimusi, hakkama tuli saada keerutavate tuulega, mis võisid mõni päev olla väga tugevad.

Eestist osales võistlusel kokku kolm noormeest ja neli neidu.

Kummaski arvestuses võisteldi erinevates gruppides -kuld, hõbe ja pronksfleet, noormehed ka emeraldgrupis. Igas grupis oli enam kui 60 sportlast. Võistlusel osales maailma absoluutne paremik.

Foto: Erakogu

Pikaaegne purjetaja ja endine purjetamistreener Ants Väinsalu sõnul on Eesti sportlaste saavutus väga hea, sest võistleldakse koos maailma parimatega ja niisama ei saavutata seal midagi. Tulemuse toovad oskused, teadmised ja kogemus. Tänased tulemused annavad alust loota, et 2028 aastal saame Eesti sportlasi taaskord olümpial näha.

See ei ole juhus, sõnas Väinsalu, heade tulemuste kokkuvõtteks.

Loetud päevad varem lõppenud juuniorite maailmameistrivõitslustel kõrge kaheksanda koha saavutanud Mia Marin Lilienthal ütles, et kahe nii suure ja kaaluka võistluse vahel võiks natuke rohkem aega puhkamiseks olla. Vähene aeg taasumiseks mõjutas nende sooritus kes olid eelmisel võistlusel osalenud. elis oli neil kes tulid värskena. Lisaks olid võistlustingimused Poolas tema sõnul äärmiselt keerulised, pidevad ja kardinaalsed tuulekeeramised esitasid väljakutse sportlastele kui ka võistlusametnikele.

Foto: Erakogu

Mia Marin Lilienthal euroopa meistrivõistluste tulemusega enda sõnul rahule ei jäänud, eesmärk oli jõuda ka sel võistlusel kümne parima sekka. Selle võistluse lõpetas Lilienthal Kuldgrupis 28. kohal.

Foto: Erakogu

Samas grupis võistelnud ja kolme punktiga tahapoole jäänud Romi Safin ütles, et natuke jäi kripeldama eelviimasel võistluspäeval saadud kaks valestarti mis viisid teda koondtulemuses allapoole kui ta ise lootis.

Tegelikult võin öelda, et jäin võistlusega üpris rahule, keerutav ja vaikne tuul sobis mulle hästi ning tugave tuulega sõitudes sain nii mõnedgi eelmistel päevadel tehtud vead parandada- Romi Safin kokkuvõtvalt

Foto: Erakogu

Sellel võistlusel tegi neidude arvestuses kõige parema tulemuse Katariina Roihu, kes saavutas 23. koha 59-st. Katariina oli võistlustel seekord Soome meeskonnaga kellaga koos tehakse ka trenni. Vaatamata mõningasele ebaõnnele, näiteks masti murdmine võistles Roihu siiski kõik sõidud ja lõpetas võistluse väga heal positsioonil.

Kõige aluseks on siiski õpetused Tallinna jahtklubist, keda suure auga esindan ja kust palju toetust saan. Suured tänud lähebad ka minu vanematele kes kõik selle võimalikuks teevad - Katariina Roihu 

Noormeestest tegi väga hea tulemuse Karel Ratnik, kes võistles kuldgrupis ja saavutas seal 47. koha 66st sportlasest.

Pronksgrupis võistelnud Remy Tupits saavutas 10. koha ja emeraldgrupis võistelnud Marti Sten Idarand saavutas 31 koha ja Tihon Zutskov 33. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles