Kalamehest on saanud rattamaailma täielik valitseja

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jonas Vingegaard on rattamaailma ootamatuim valitseja.
Jonas Vingegaard on rattamaailma ootamatuim valitseja. Foto: AFP/MARCO BERTORELLO/SCANPIX

​Läinud nädalavahetusel lõppes juubelihõnguline 110. Tour de France, kus triumfeeris taanlane Jonas Vingegaard. Taanlane kinnitas veelgi, et kuulub rattamaailma kõige vägevamate sekka, olles tänaseks võitnud kaks järjestikust Prantsusmaa velotuuri. Selle saavutusega ei saanud hakkama isegi Taani rattatalendi iidol Alberto Contador.

On üsna tavatu, et Prantsusmaa velotuuri valitseb rattur, kes pärineb riigist, mille kõrgeim punkt üle merepinna on 173 meetrit. Samas on just raskete mägede alistamine tagasihoidliku, ent väga pühendunud taanlase leib. Seejuures avastas Vingegaard enda mägironija talendikuse üsna hilises vanuses, olles teismelisena aastaid töötanud kalamehena.

Kui vaadata veidi ajast tagasi, siis võinuks rattamaailm tänasest valitsejast üldse ilma jääda. Taanlane ei alustanud enda sportlasteed jalgratturina, vaid proovis hoopis erinevaid spordialasid. Lapsepõlves meeldisid talle rattasõidust hoopis rohkem jalgpall, käsipall ja sulgpall, mis olid Taanis toona ka oluliselt populaarsemad. Lisaks armastas ta kalapüüki, millega teenis teismelisena enda hobidega tegelemiseks ka taskuraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles