Kalev/Cramo tõi koju Itaalia kõrgliigas mänginud koondislase

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Mikk Jurkatamm palliga.
Mikk Jurkatamm palliga. Foto: Eero Vabamägi

Kalev/Cramo korvpallimeeskond lõi käed Eesti koondislane Mikk Jurkatammega.

Pressiteate kohaselt sõlmiti leping üheks hooajaks. Hea käega tagamees mängis viimased poolteist aastat Itaalia kõrgliigas Trevisos. Enne seda esindas ta TalTechi.

Kalevi peatreener Heiko Rannula usub, et Jurkatamm on valmis tegema oma läbimurde hooaja: «Panustasime meeskonnas kõvasti, et Mikk enda juurde tuua. Ootan temalt [Wes] vanbeckilikku agressiivsust nii kaitses kui ka rünnakul.»

Mängija ise sõnas: «Kaleviga jutuajamine algas juba suve alguses, kui Heiko helistas ja uuris mu uue hooaja plaanide kohta. Kuna välismaalt minu ootustega pakkumist ei tulnud, oli Kalev mu teine variant. Uuel hooajal ootan Euroopa liigas ja üle pika aja jälle oma pere ja sõprade silme ees mängimist. Suurematest eesmärkidest on natukene vara veel rääkida, aga enda poolt tahan anda kõik, et oleksime Kaleviga tuleval hooajal edukad.»

Septembris 23. sünnipäeva tähistava Jurkatamme minutid kuivasid lõppenud hooajal kokku. Juunis sai ta end Eesti n-ö järelkasvukoondises korralikult lahti mängida. Ta oli noore tiimi üks liidreid.

«Ega ma ise ka vastust saanud,» kõlas Jurkatamme vastus küsimusele, miks klubihooajal roll minimaalseks kahanes. «Eeldan, et kuna olime alumises seltskonnas, oli risk välja kukkuda, ning peatreener ja klubi hakkasid kartma. Ei tahetud riskida. Aga ma sain trenni teha. Tegelikult oli see väga suur kogemuste aasta.»

Kalec on tulevaks hooajaks nüüd käed löönud kuue mängijaga. Lisaks Jurkatammele on lepingud ukrainlasest tagameestel Oleksandr Kovliaril, Leemet Böckleril ja Kaspar Kitsingul ning ääremängijatel Hugo Toomil ja Kregor Hermetil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles