WRC otsib võimalust, kuidas Rally Estonia tagasi MM-sarja saada. Pikaks ajaks

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Võidumees Kalle Rovanperä Rally Estonia finišipoodiumil
Võidumees Kalle Rovanperä Rally Estonia finišipoodiumil Foto: Timo Anis / AFP / SCANPIX

Kuigi ametlikku kinnitust pole veel tulnud, on selge, et tuleval aastal Rally Estonia autoralli MM-sarja ei kuulu. Samas ei näi tulevik sugugi tume.

Läinud nädalavahetusel kiitsid väga paljud sõitjad siinse etapi korraldust. Kolmandat korda järjest võitnud Kalle Rovanperä on korduvalt nimetanud Rally Estoniat oma lemmikuks. 

Järgmisel hooajal saavad võimaluse lätlased, kes seni viinud edukalt läbi EM-etappe (ERC). Meie lõunanaabritel on aga koht kindel vaid üheks aastaks.

«Räägime eestlastega keskmise pikkusega lepingust ERC ja WRC vahel,» vaatas WRC võistluste direktor Simon Larkin portaali Motorsport vahendusel tulevikku.

«Oleme alati mõelnud, et lätlased väärivad edukate EM-etappide korralduse eest WRC võistlust. Nad võtavad korraldust väga tõsiselt. Usun, et nad on hea täiendus.»

Larkin lisas: «Midagi pole veel ametlikult paigas, aga ilmselt on Rally Estonia järgmisel hooajal EM-kalendris. Ja seejärel otsime võimalust tuua nad mitmeks aastaks tagasi WRC-sarja.»

Rally Estonia direktor Urmo Aava loodab, et võistluse tulevik saab paika järgmisel kuul. Poolteist aastat tagasi pakkus WRC samuti pikka kontrahti, ent siis polnud korraldajatel piisavat majanduslikku kindlust.

«Me ei teinud oma lüket, sest puudus eelarveline kindlus. Praegu on seis selline, aga midagi pole katki. Räägime valitsuse ja erasektori toetajatega. Peame otsused langetama augusti jooksul. Loodan, et lahendus on järgmist kolme aastat silmas pidades positiivne,» arutles Aava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles