VIDEO Pole aega puhata: Tänak alustas Soomes testimisi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: M-Sport

Juba järgmisel nädalal sõidetakse autoralli MM-sarjas Soome MM-etapp ning Ott Tänak alustas põhjanaabrite juures testisõite.

Kaks päeva tagasi lõppenud Rally Estonial kaheksanda kohaga leppima pidanud Tänak otsustas viivitamatult Soome oludega kohanema minna. 2019. aasta maailmameister testis enda Ford Puma Rally1-autot Ouninpohja küla lähedal.

Tegelikult pidanuks esialgu Tänak osalema ka sel nädalavahetusel sõidetaval Tampere rallil, ent viimasel hetkel loobus eestlane sellest võimalusest. Tema asemel kihutab väiksemal Soome rallil meeskonnakaaslane Pierre-Louis Loubet. 

«Teadsin, et Ott ei tee järgmisel nädalal väikest rallit. Ta tahab natuke puhkust, nii et mulle öeldi, et saan teda asendada,» ütles Loubet Dirtfishile. Ta lisas, et sellel rallil osalemine on talle hea, sest tal on vaja sealsetel teedel kogemusi.

Tänaku sõnul ei saaks ta sel nädalavahetusel lisavõistlust tehes midagi rohkem õppida. «Ütleksin, et oleme praegu maksimumi peal. Ma lihtsalt tean, et meeskonna poolt pole midagi uut, nii et pole midagi uut lisada. Usun, et rohkem pole võimalik teha, kui me praegu teeme.

Kindlasti on Soome natuke spetsiifilisem, teeme seal ühepäevase testi, natuke peenhäälestust,» rääkis Tänak portaalile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles