Kodumaad reetnud Issinbajevat ähvardab veel üks karistus (5)

Christopher Krutto
Copy
Jelena Issinbajeva
Jelena Issinbajeva Foto: imago / Camera 4 / JIM

Kahekordne teivashüppe olümpiavõitja Jelena Issinbajeva tegi hiljuti väljaütlemise, millega tekitas Venemaal palju paksu verd ja võib nüüd jääda ilma kohast poliitilises organisatsioonis.

2011. aastal Vladimir Putini loodud Ülevenemaaline Inimeste Rinne (ONF) andis Venemaa riikliku uudisteagentuuri TASSi sõnul teada, et plaanib Issinbajeva organisatsioonist välja visata.

41-aastane Issinbajeva kuulub organisatsiooni 2018. aastast, kuid nüüd korraldab ONF hääletuse, mille järel võidakse ta sellest välja arvata.

Hiljuti kirjutas Hispaania meedia, et Issinbajeva puhkab perekonnaga Tenerifel. Artiklis süüdistati teda Venemaa agressiooni toetamises.

Seepeale tegi teivashüppe maailmarekordinaine ühismeedias pöördumise. «Venemaal, nagu ka igal pool mujal Euroopas, kuuluvad sportlased spordiklubidesse. Kuni 2018. aastani esindasin spordiklubi CSKA ning teenisin kõrgeid autasusid ja tiitleid. Need tiitlid, mida täna mainitakse, on vaid sümboolsed. Ma ei ole kunagi Venemaa relvajõududesse kuulunud. Ma ei ole kunagi olnud riigiduuma liige ega kuulunud ühtegi parteisse,» teatas Issinbajeva.

Venemaal suhtuti taolisse sõnavõttu kui riigireetmisse. Näiteks Venemaa haldusüksuse Dagestani president käskis Mahhatškala staadioni nime muuta. Viimased kuus aastat oli see nimetatud Issinbajeva järgi. Lisaks võidakse ta hääletada välja poliitilisest organisatsioonist Ülevenemaaline Inimeste Rinne (ONF).

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles