Kodumaa reetnud Issinbajeva elab Tenerifel luksuslikku elu

Christopher Krutto
Copy
Jelena Issinbajeva
Jelena Issinbajeva Foto: Franck Fife / AFP / Scanpix

Kahekordne venelannast teivashüppe olümpiavõitja Jelena Issinbajeva suutis kodumaal tekitada pahameeletormi, kuid Tenerifel naudib ta luksuslikku elu.

Hispaania väljaanne El Digital Sur avaldas nüüd pikalt kadunud olnud Issinabjeva elu kohta detaile.

Nimelt avaldas üks allikas portaalile, et Issinbajevale kuulub Tenerifel Arona vallas luksuslik paarismaja, mis on umbes 200 ruutmeetrit suur. Peale selle on tal  kinnisvara Callao Salvaje kuurortlinnas. Lisaks kuulub tema elukaaslasele Nikita Petinovile Tenerifel üks auto.

Issinbajeval on Hispaanias ka välismaalase isiku number (NIE), mis on vajalik seal elavate ja töötavate välismaalaste tuvastamiseks. Issinbajeva lapsed käivad Tenerifel koolis.

Hiljuti kirjutas Hispaania meedia, et Issinbajeva viibib Tenerifel. Artiklis süüdistati teda Venemaa agressiooni toetamises.

Seepeale tegi teivashüppe maailmarekordinaine ühismeedias pöördumise. «Venemaal, nagu ka igal pool mujal Euroopas, kuuluvad sportlased spordiklubidesse. Kuni 2018. aastani esindasin spordiklubi CSKA ning teenisin kõrgeid autasusid ja tiitleid. Need tiitlid, mida praegu mainitakse, on vaid sümboolsed. Ma ei ole kunagi Venemaa relvajõududesse kuulunud. Ma ei ole kunagi olnud riigiduuma liige ega kuulunud ühtegi parteisse,» teatas Issinbajeva.

Kodumaal suhtuti sellesse väljaütlemisse kui riigireetmisesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles