Suninenile oli Rally Estonial abiks meeskonnakaaslane: ta oli ühenduslüli meeskonna ja sõitjate vahel

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Teemu Suninen
Teemu Suninen Foto: Romain Thuillier / Hyundai Motorsport

Hyundai kolmandat autot Teemu Sunineniga jagav Dani Sordo oli kohal ka Rally Estonial, kuid mitte sõitjana, vaid andis tuge Hyundai i20 N Rally1 roolis debüüdi teinud soomlasele.

«Ta oli ühenduslüli meeskonna ja sõitjate vahel. Ta teab, millistele asjadele keskenduda just juhi seisukohast,» ütles Suninen Soome väljaandele Rallit.fi.

«Info hulk, mida sa tiimilt saad, on uskumatu. Iga sõitja teab, et kui sa esimest korda sellises autos istud, ei suuda sa kogu infot talletada. Sordo on mulle selles aspektis suureks abiks olnud,» ütles 29-aastane soomlasest ralliäss.

Kuigi Sordo pole kiirete kruusarallide spetsialist, on tal Rally1-auto roolis siiski rohkem kogemust kui selle autoga debüteerinud Suninenil.

«Tal on tohutu kogemuste pagas. Mul on tema vastu suur austus. On suurepärane, et ta tuli siia aitama. Selliseid juhte on vähe, kes on sama abivalmid ja nii head meeskonnamängijad,» kiitis Suninen Sordot.

«Minu arvates peegeldab see ka meeskonnavaimu, et kõik pürgivad ühes suunas, meil on samad eesmärgid ja soov teha üksteisega koostööd,» lõpetas Suninen.

Suninen jagab Sordoga Hyundai kolmandat autot. Algul tegi kogenud hispaanlane seda Craig Breeniga, kuid iirlane hukkus aprillis Horvaatia MM-ralliks testides. Rally Estonial viienda koha saanud Sunineni ootab augusti esimesel nädalavahetusel ees Soome autoralli MM-etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles