USA võimud vahistasid Inglismaa tippjalgpalliklubi omaniku

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Tottenham Hotspuri omanik Joe Lewis ja klubi tegevjuht Daniel Levy
Tottenham Hotspuri omanik Joe Lewis ja klubi tegevjuht Daniel Levy Foto: Reuters / Scanpix

Inglismaa jalgpalliklubi Tottenham Hotspuri miljardärist omanik Joe Lewis võeti kolmapäeval New Yorgis kinni kahtlustatuna siseringi infoga seotud kuritegudes.

USA võimude teatel jagas 86-aastane Lewis mitme aasta jooksul infot firmade majandusliku olukorra kohta oma armukestele, eralennuki pilootidele, isiklikele abistajatele ja teistele sõpradele.

«Seejärel kasutasid need inimesed seda siseteavet ja teenisid aktsiaturul miljoneid dollareid, sest tänu Lewisele olid need ennustused usaldusväärsed.

Meie väidame, et ta kasutas siseteavet selleks, et kompenseerida oma töötajatele või teha kingitusi oma sõpradele ja lähedastele,» rääkis New Yorki prokuratuuri esindav advokaat Damien Williams.

Prokuratuur ütles, et mõnel juhul ei jaganud Tottenhami omanik mitte ainult siseteavet, vaid laenas ka raha oma tuttavatele. Näiteks 2019. aasta oktoobris, kui ta kandis üle kahele piloodile miljon dollarit, et osta biotehnoloogiaettevõtte Mirati aktsiaid.

Lewis on Bahamal elav Briti kodanik. Teda süüdistatakse kuritegudes, mille eest võib maksimaalselt saada 25-aastase vangistuse. Süüdistatavate seas on ka kaks Lewise heaks töötanud pilooti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles