Kodumaad reetnud Issinbajevat tahetakse Tenerifelt välja saata (2)

Christopher Krutto
Copy
Jelena Issinbajeva
Jelena Issinbajeva Foto: CHRISTOPHE SIMON / AFP / Scanpix

Venemaa kergejõustikulegend Jelena Issinbajeva on ennast sisse seadnud Tenerifele, kuid nüüd tahetakse teda sundida sealt lahkuma.

Venemaa opositsioonipoliitiku Aleksei Navalnõi grupi liikmed nõuavad, et Issinbajeva visataks Hispaaniale kuuluvalt saarelt välja.

Nad tahavad, et Euroopa Liit asuks tegudele ning lisaks Tenerifelt välja saatmisele külmutaks kahekordse olümpiavõitja Hispaanias asuvad varad. Nende sõnul kuulub Issinbajevale Tenerifel kolm maja väärtusega üle 2,5 miljoni euro.

«Ta armastab Vladimir Putinit ja toetab aktiivselt sõda Ukrainas,» vahendab Aftonbladet grupi sõnu.

«Kõikide nende aastate jooksul, kui Issinbajeva aitas Putinil võimul olla, mõistis ta ühte asja – tuleb ehitada elu Venemaalt väljas. Nüüd on ta seda teinud Hispaanias. Ta on sõjast kaugel ja tema abikaasa ei pea Ukrainas surema,» rääkis Navalnõi toetaja Georgi Alburov.

«See ei saa nii jätkuda. Sa ei saa Putinit pikki aastaid aidata, riigist põgeneda ja alustada luksulikku elu ja siis vaikida sõjast, mida sina aitasid põhjustada,» lisas ta.

Hiljuti kirjutas Hispaania meedia, et Issinbajeva viibib Tenerifel. Artiklis süüdistati teda Venemaa agressiooni toetamises.

Seepeale tegi teivashüppe maailmarekordinaine ühismeedias pöördumise. «Venemaal, nagu ka igal pool mujal Euroopas, kuuluvad sportlased spordiklubidesse. Kuni 2018. aastani esindasin spordiklubi CSKA ning teenisin kõrgeid autasusid ja tiitleid. Need tiitlid, mida praegu mainitakse, on vaid sümboolsed. Ma ei ole kunagi Venemaa relvajõududesse kuulunud. Ma ei ole kunagi olnud riigiduuma liige ega kuulunud ühtegi parteisse,» teatas Issinbajeva.

Venemaal suhtuti sellesse väljaütlemisse kui riigireetmisesse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles