Julma saatuse ohvriks langenud Tänak sai Rally Estonia eest soliidse hinde (1)

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Sander Ilvest

Nagu tavaks saanud, hindavad tunnustatud ralliportaali DirtFish ajakirjanikud pärast iga WRC-etappi sõitjaid nende esituste põhjal. Rally Estonial säras kõige eredamalt võidumees Kalle Rovanperä, kes teenis Colin Clarkilt maksimaalsed kümme silma. Mootoriprobleemide tõttu kaheksandaks jäänud Ott Tänakule anti kaheksa silma.

«Kodulemmiku jaoks üks julmemaid võistlusi: Tänaku võidulootused olid kadunud enne ralli algust.

See viieminutiline mootorivahetuse eest määratud karistus röövis kõigilt eepilise võitluse võidu nimel. See karistus oli korrektne ja vastas reeglitele, aga me ei saa lasta sellistel pettumust valmistavatel karistustel hävitada sportlikku vaatemängu, mida nii paljud ootasid. Tehke see korda, FIA (Rahvusvaheline Autoliit - toim)! Aga see on kolumn juba täiesti teiseks päevaks.

Tänak oli avapäeval mees, kes tahtis midagi tõestada. Ta oli sama pühendunud ja keskendunud kui Rootsis võetud muljet avaldava võidu ajal.

See esimese päeva kiirus oli Tänaku ja M-Spordi jaoks väga positiivne ja kui nad suudavad enne Soomet sama hoo leida, siis on Otil kõik võimalused korrata seal möödunud aasta sensatsioonilist võitu.»

Clarki hinnangutega saab tutvuda SIIN

Colin Clarki hinded

Toyota sõitjad

Kalle Rovanperä (1. koht) 10/10

Elfyn Evans (4. koht) 6/10

Takamoto Katsuta (7. koht) 4/10

Hyundai sõitjad

Thierry Neuville (2. koht) 9/10

Esapekka Lappi (3. koht) 8/10

Teemu Suninen (5. koht) 8/10

M-Spordi sõitjad

Ott Tänak (8. koht) 8/10

Pierre-Louis Loubet (6. koht) 6/10

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles