Briti sportlased süüdistavad kodumaa kergejõustikuliitu MMi kohtade röövimises

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Lina Nielsen
Lina Nielsen Foto: Reuters / Scanpix

Suurbritannia kergejõustikuliidu ranged kriteeriumid esindajate valikul MMile on vihastanud riigi sportlasi, vahendab The Guardian.

Vähemalt 19 Briti sportlast jäävad MMilt kõrvale, kuigi Rahvusvaheline Kergejõustikuliit on kutsunud neid võistlema maailma edetabeli alusel. Üks neist on 400 meetri tõkkejooksja Lina Nielsen.

Nielsen on maailma edetabelis 27. kohal ja tema alal võistleb MMil 40 sportlast. Briti kergejõustikuliit nõuab, et võistlusele valitud sportlased peavad jääma MMi normidesse, millest Nielseni lahutab kuus sajandikku.

«Briti kergejõustikuliit paneb meid tundma end kui kõige s****** sportlased maailmas,» sõnas Nielsen väljaandele.

Tema arvates ei peaks olema see alaliidu otsustada, kes MMile pääseb. «Nad varastavad minult selle koha. See ei aita meie riigi sporti parandada, mis minu arvates on niikuinii suremas,» selgitas ta.

22-aastane Joshua Zeller on Nielseniga sarnases olukorras. Ta oli eelmise aasta maailmameistrivõistlustel meeste 110 meetri tõkkejooksus viies. Ka Zelleri arvates on koht MMil tema käest röövitud. «See on täielik jama. Ma olin eelmisel aastal finalist ja nüüd ei saa ma isegi võistelda,» kurtis ta.

Teised sportlased, keda maailmameistrivõistlustele ei kutsuta, on kümnevõistleja Jade O'Dowda ja kettaheitja Jade Lally.

Kergejõustiku maailmameistrivõistlused toimuvad augustikuu lõpus Ungari pealinnas Budapestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles