Vene spordiklubi treener lõi lauale suurejoonelise plaani: suurepärane võimalus sõprussuhete loomiseks

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Venemaa hokifännid 2019. aasta MMil
Venemaa hokifännid 2019. aasta MMil Foto: EPA / Scanpix

Venemaa profiliigas KHL-is mängiva Peterburi SKA peatreener ja kaasomanik Roman Rotenberg esitas Venemaa ja Aafrika ühisel spordifoorumil suurejoonelise plaani.

Rotenberg usub, et edendades koostööd Aafrika ja Indiaga saaks jäähoki muuta maailma suurimaks spordialaks.

«Sada aastat tagasi kui see spordiala leiutati, siis mängiti seda murul. Me elame võimaluste ajastul,» rääkis Rotenberg MatchTV teatel.

Agressorriigi treeneri sõnul pakuvad Aafrika ja India jäähokile ajaloolise võimaluse laienemiseks: «Jäähoki areneb juba sellistes riikides nagu Lõuna-Aafrika, Alžeeria, Maroko ja Tuneesia. See on suurepärane võimalus uute sõprussuhete loomiseks. Meil on Venemaal treenerid ja varustus ning me oleme valmis neid kõiki jagama.»

Venelane tõi välja, et suur soov on rajada arengumaadesse jäähalle. «Saaksime korraldada seal näidismatše, koosolekuid ja treeninguid. Jäähall on selleks oluline. Meil on tehnoloogia ja teadmised, neil aga tohutu potentsiaal. Jäähoki arendamine nendes riikides on saavutatav eesmärk,» lisas Rotenberg.

Agressorriigi koondis ja klubid on rahvusvahelistelt hokiturniiridelt kõrvale jäetud alates Venemaa sissetungist Ukrainasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles