Eesti motoäss teeb debüüdi Superbike’ide MM-sarjas

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Hannes Soomer
Hannes Soomer Foto: IMAGO / foto2press / Scanpix

Hannes Soomer teeb sel nädalavahetusel Tšehhis Mosti ringrajal oma esimese stardi World Superbike sarjas, asendades meeskonna Petronas MIE Racing Honda vigastatud sõitjat Hafizh Syahrini, vahendab portaal WorldSBK.

World Supersport sarjas hüüdnime «Balti kuul» teeninud Soomer, asendab Malaisia sõitjat Hafizh Syahrini, kes sai Suzukas testimisel vigastada. Soomer saab ka World Superbike maailmameistrivõistluste etapil istuda sel hooajal harjunuks saanud Honda CBR1000RR-R ratta selga, millega ta osaleb nii Saksa kui Eesti meistrivõistlustel.

Aastatel 2013-2022 osales Soomer motoringraja Euroopa juunioride karikasarjas ja Supersport klassi maailmameistrivõistlustel. Juunioride arvestuses olid tema parimateks tulemusteks kaks võitu ja kuues koht 2016. aastal, misjärel ta liikus edasi Supersport sarja. 2020. aastal oli ta selles sarjas top kümnes ning tegi Eesti mootospordi ajalugu, tõustes esimese eestlasena kolm korda Supersport klassi MM-etapi poodumile.

Tänavu otsustas Soomer oma meeskonnaga keskenduda Saksamaa Superbike klassi meistrivõistlustele IDM-sarjas ning on seda teinud äärmiselt edukalt. Soomer on sel hooajal sarjas juba võistelnud, tulles seal toimunud etapi esimeses sõidus kolmandaks. Nüüd saab ta oma kogemusi rakendada Superbike klassi MM-etapil.

«Mul on hea meel, et saan sel nädalavahetusel teha meeskonnaga oma debüüdi World Superbike sarjas ja ootan põnevusega naasmist World Superbike melusse. Ma tean, et pean rattaga kiiresti kohanema, kuid rada on vahva ja ma olen väljakutseks valmis,» rääkis Soomer portaalile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles