60 000 eurot maksva karika lõhkunud vormelipiloot: tunnen end kohutavalt

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Lando Norris Ungari GP poodiumil.
Lando Norris Ungari GP poodiumil. Foto: Florent Gooden/Dppi/Scanpix

McLareni vormelisõitja Lando Norris läks möödunud nädalavahetusel peetud Ungari GP poodiumipidustustel hoogu ning lõhkus võitja Max Verstappeni karika.

Teisena üle finišijoone kihutanud Norris lõi vahuveinipudeli vastu poodiumit, misjärel lendas Verstappeni karikas õnnetult põrandale ning purunes.

«Mul on väga kahju. Mul polnud kavatsust seda lõhkuda. Tean, kui oluline see ungarlastele on, sest see on osa nende kultuurist. Tahtsin poodiumit nautida, kuid see ei olnud mul plaanis,» ütles Norris Autospordile.

Red Bulli tiimipealik Christian Horner avaldas, et võidukarikas maksis 60 000 eurot. «Ma arvan, et see oli Norrise süü. Kuulsin just, et ta tegi umbes 60 000 euro jagu kahju. Karikat valmistati kuus kuud. Aus oleks talle arve saata,» lausus Horner veebisaidile PlanetF1.

Arvet pole McLarenil ega Norrisel siiski tarvis maksta, sest karika meisterdanud ettevõte lubas uue valmistada. «30 inimesel kulus selle valmistamiseks umbes pool aastat. Väga kurb oli karikat purunemas näha,» lausus ettevõtte esindaja.

Norris lisas, et kuigi tegi esialgu õnnetuse üle nalja, on tal tegelikult kahju. «Tegin algul selle kohta nalja, kuid poleks pidanud. Tunnen end kohutavalt,» sõnas britt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles