Neljakordse maailmameistri kallimaks on Norra noorim miljardär

Postimees Sport
Copy
Murdmaasuusataja Emil Iverseni kallimaks on ärinaine Bettina Burud.
Murdmaasuusataja Emil Iverseni kallimaks on ärinaine Bettina Burud. Foto: Instagram/@emilivers

Norra murdmaasuusataja Emil Iverseni väljavalituks on 27-aastane Bettina Burud.

Burud on Norras tuntud inimene, sest temast sai 23-aastaselt riigi noorim miljardär. Tõsi, seda küll Norra kroonide mõistes.

Noore naise varandusele pani aluse tema isa Per-Erik Burud, kes oli Skandinaavias tegutseva toiduketi Kiwi omanik. Paraku hukkus ärimees koos oma abikaasaga 2011. aastal juhtunud paadiõnnetuses.

Per-Erik Burudi surma järel jaotati varandus perekonna vahel laiali ning Bettina Burudist sa Kiwi omanik. Nagu öeldud, oli ta 2019. aastaks oma varanduse väärtuse kasvatanud miljardi Norra krooni ehk praeguses väärtuses ligi 90 miljoni euroni.

Kuigi Iverseni ja Burudi suhtest sai laiem avalikkus teada hiljuti tänu üheskoos Instagrami postitatud fotole, on paar tegelikult koos juba rohkem kui kaks aastat.

31-aastane Iversen on murdmaasuusatamises neljakordne maailmameister. Olümpiamängudelt on tal Pekingist taskus teatesõidu hõbemedal. Möödunud hooaeg läks mehel aga aia taha. Ta osales Tour de Skil ja mõnel MK-etapil, kuid jäi MMilt eemale. Tuleval hooajal on tema eesmärk tagasi rahvuskoondisesse murda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles