Rally Estonia õnnestumine süstis Neuville'ile kuhjaga eneseusku

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Thierry Neuville jõudis üle pika-pika aja kiirel kruusarallil, Rally Estonial poodiumile.
Thierry Neuville jõudis üle pika-pika aja kiirel kruusarallil, Rally Estonial poodiumile. Foto: IMAGO/Nikos Katikis/Scanpix

Kuigi Thierry Neuville pole ajalooliselt kiiretel kruusarallidel olnud eriti edukas, läheb ta tuleval nädalal peetavale Soome MM-etapile vastu lootusrikkalt.

Hyundai esisõitjale lisas kõvasti eneseusku Rally Estonia. Kui võistluse eel oli belglane pessimistlik, õnnestus tal Kalle Rovaperä järel teisena lõpetada. Nii hea esitus üllatas teda ennastki.

«MM-tiitli võitluse seisukohal oleks Soomes poodiumile jõudmine väga tähtis. Aga see saab raske olema,» rääkis Neuville tiimi pressiteate vahendusel. 

Tema sõnutsi on rajaluurel keeruline hinnata, kui kiiresti võib võistlusel vastavalt lõigule sõita. Ainus lihtne valik on rehvid: alati pehme segu, sest jalavarjud ei kipu Soome teedel eriti kuluma.

«Tuleb tuline võitlus. Paljude Skandinaavia sõitjate vastu läheb raskeks. Aga tunneme end pärast Rally Estonia poodiumikohta enesekindlalt,» resümeeris MM-sarja kolmas mees.

Eestis tiimikaaslase järel kolmandana lõpetanud Esapekka Lappi ootab võistlust väga. «Tulemus kõrvale jättes – kodupubliku ees on väga eriline võistelda,» märkis soomlane.

«Ralliks valmistumisel tuleb vastupidavust treenida, aga peab ka lihaseid pumpama, sest väga suurtelt hüpetelt maandumised mõjuvad selgroole. Pidasime Eestis konkurentidega häid võitlusi, loodetavasti oleme taas suures mängus.»

Samuti koduteedel võistlev Teemu Suninen teeb Rally1 autoga teise stardi. Rally Estonial oli ta debüüdil viies. «Soome ralli on ilmselt mu tänavuse aasta lemmik etapp. Saime Eestis hea kogemuse ja proovime õpitut nüüd rakendada,» sõnas Hyundai kolmas sõitja.

Soome ralli toimub 3.-6. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles