Lõuna-Aafrika rahvuskoondis tegi MMil ajalugu

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Argentina vs. Lõuna-Aafrika Vabariik
Argentina vs. Lõuna-Aafrika Vabariik Foto: AFP / Scanpix

Teist korda naiste jalgpalli MM-il mängiv Lõuna-Aafrika Vabariik võttis oma ajaloo esimese punkti maailmameistrivõistluste turniiril.

Siiski jäi pärast Argentina vastu saadud 2:2 viiki kibe järelmaitse. Lõuna-Aafrika juhtis mängu 2:0 tänu Linda Motlhalo ja Thembi Kgatlana väravatest. «See on fantastiline, et saime esimese punkti, aga kolm (mängu võitmine -toim.) oleks olnud ikkagi parem. See on natuke nagu mulle šokolaadi andmine ja siis selle äravõtmine, sest ma armastan šokolaadi,» ütles Lõuna-Aafrika naiskonna peatreener Desiree Ellis uudisteagentuurile Reuters.

Šokolaad võeti lõuna-aafriklaste suust ära 15 minutit enne mängu lõppu. Argentina koondise Sophia Braun lõi 74. minutil võrratu kauglöögi ja Romina Núñez kõmmutas viis minutit hiljem karistusala keskelt mänguseisu viigistanud värava.

«Me teadsime, et tänast mängu näidatakse Argentinas televisioonis tippajal, seega oli meie jaoks oluline propageerida naiste jalgpalli ja mängida hästi,» ütles Argentina peatreener Germán Portanova BBC-le.

Nii Argentina kui Lõuna-Aafrika lootused edasipääsuks järgmisesse vooru jäid alles, kuid punktide jagamise asemel oleksid mõlemad meeskonnad eelistanud ikkagi kolme silma.

Mõlemad koondised on mänginud kaks mängu ning punktide poolest võrdsed. Laupäeval kohtuvad sama alagrupi Rootsi ja Itaalia koondised, kes mõlemad võitsid oma avamängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles