VIDEO Ajakirjaniku küsimus pressikonverentsil šokeeris teisi ametivendi

Postimees Sport
Copy
Maroko naiskoondise kapten Ghizlane Chebbak pressikonverentsil
Maroko naiskoondise kapten Ghizlane Chebbak pressikonverentsil Foto: AFP / Scanpix

BBC reporteri küsimus tekitas naiste jalgpalli MMi Maroko ja Saksamaa kohtumise eelsel pressikonverentsil segadust.

Küsimust esitades tõi ajakirjanik kõigepealt esile asjaolu, et samasooliste suhted on Marokos ebaseaduslikud. Kohe pärast seda küsis ta Maroko kaptenilt Ghizlane Chebbakilt koondisekaaslaste seksuaalsete orientatsioonide kohta.

«Marokos on omasooliste suhe ebaseaduslik. Kas teie meeskonnas on homoseksuaalseid mängijaid ja milline on nende elu Marokos,» küsis ajakirjanik.

Chebbak jättis küsimusele vastamata. Väljaanne The Athletic teatas, et mõned Maroko ajakirjanikud olid küsimuse peale šokeeritud.

Pressikonverentsi juhataja sekkus sel hetkel vahele ja märkis reporterile, et tegemist on poliitilise küsimusega ja pressikonverentsil keskendutakse ainult eelseisvale Saksamaa mängule.

«See pole poliitiline. See puudutab inimesi ja sellel pole midagi pistmist poliitikaga. Las ta vastab küsimusele,» vastas ajakirjanik juhatajale.

BBC tunnistas oma viga ja palus vabandust. «Me saame aru, et küsimus oli ebasobiv. Meie kavatsus ei olnud tekitada mingit ebamugavust või stressi,» ütles BBC pressiesindaja CNN-ile.

Maroko naiskoondis, kes mängis esmaspäeval oma ajaloo esimese MM-mängu, on ühtlasi ka esimene Araabia riik, kes on naiste MMile kvalifitseerunud. Debüütmängus pidid marokolased tunnistama 0:6 Saksamaa paremust. H-alagrupis on veel Lõuna-Korea ja Kolumbia naiskonnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles