Aron jõudis poodiumile, kuid punkte ei teeninud

Christopher Krutto
Copy
Paul Aron.
Paul Aron. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Eesti vormelitalent Paul Aron (Prema Powerteam) sai F3-sarja Belgia GP sprindisõidus 3. koha.

Võistlust teiselt kohalt alustanud Aron proovis stardis kohe esikohal sõitnud Hugh Barterist (Campos Racing) mööduda, kuid see ei õnnestunud ning olukord lõppes sellega, et eestlane pidi ise kaks kohta loovutama.

Esimese ringi järel tuli rajale ka turvaauto, sest Sebastian Montoya (Hitech Pulse-Eight) ja Rafael Villagomez (Van Amersfoort Racing) põrkasid kokku.

Kui sõit neljandal ringil jätkus, õnnestus Aronil üks koht tagasi võtta ning ta tõusis tagasi poodiumile. Pikalt sõit siiski ei kestnud, sest juba sama ringi lõpus oli turvaauto tagasi rajal. Sedapuhku põhjustasid selle Josep Maria Marti (Campos Racing) ja Gabriel Mini (Hitech Pulse-Eight), kes kokku põrkasid.

Marti ja Mini puutusid kokku ja libisesid mõlemad rajalt välja. Mini jäi liiva sisse kinni, kuid Marti sai näiliselt võistlust jätkata. Ta üritas rajale tagasi saada, kuid põrkas selle käigus omakorda kokku Ido Coheniga (Rodin Carlin) ning mõlema võistlus lõppes.

Uuesti saadi sõitma üheksandal ringil, kuid Aronil ei õnnestunud esimesele kahele ohtu valmistada.

10. ringil tuli uuesti turvaauto rajale, sest Aroni tiimikaaslane Dino Beganovic sõitis kergelt tagant sisse F3-sarja üldliidrile Gabriel Bortoletole (Trident), kes jäi mõni aeg hiljem tee äärde seisma. Sõit lõppeski turvaauto taga.

Punktiarvestuses ühtegi muudatust ei tulnud, sest sprindisõidu eest seekord punkte ei jagatud. Põhjuseks see, et enamik sõidust möödus turvaauto taga.

Aron on kokkuvõttes 94 punktiga neljas, liidrist Bortoletost lahutab teda 50 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles