Verstappen võitis keerulistes oludes sprindisõidu, sünnipäevalaps sõitis rajalt välja

Postimees Sport
Copy
Max Verstappen
Max Verstappen Foto: IMAGO / Marco Canoniero / Scanpix

Vormel 1 hooaja 12. etapp peetakse sel nädalavahetusel Belgias. Keerulistest oludes peetud sprindisõidu võitis hollandlane Max Verstappen.

Red Bulli piloodile järgnesid austraallane Oscar Piastri (McLaren; +6,677) ja prantslane Pierre Gasly (Alpine; +10,733).

Kuna Spa ringrajal kimbutas võistlejaid vihmasadu, siis anti start plaanitust hiljem ja turvaauto taga, mis seadis kõigile kohustuslikuks vihmarehvide kasutamise.

Turvaauto taga läbiti viis ringi, et rajaolud paraneksid. Kui sõiduks läks, otsustasid paljud piloodid boksi pöörduda, sest kuivem rada nõudis vahepealse seguga rehve.

Liiklus boksialal oli tihe ning olukorra kasutas ära teiselt kohalt startinud Piastri, kel õnnestus Verstappenist mööduda. Seejärel sõitis täna 42-aastaseks saanud Aston Martini sõitja Fernando Alonso aga rajalt välja ja turvaauto naasis.

Pärast seda sai Verstappen austraallasest mööduda ja võidu kindlustada. Kuuendalt kohalt suutis sõiduga kolmandaks kerkida Gasly, kes jättis seljataha Ferrari piloodid Carlos Sainzi (+12,648) ja Charles Leclerci (+15,016).

Esikaheksa lõpetasid britid Lando Norris (McLaren; +16,052), Lewis Hamilton (Mercedes; +16,757) ja George Russell (Mercedes; +16,822).

Pühapäeval peetakse Spa ringrajal ka põhisõit. Hoolimata ajasõidu võidust peab Verstappen leppima kuuenda stardiruuduga, sest talle määrati karistus. Hollandlase autol on sel hooajal kasutatud liiga palju käigukasti varuosasid. Nõnda alustab parimalt kohalt kvalifikatsiooni võitnud Ferrari sõitja Leclerc. Teisena pääseb pühapäevasel põhivõistlusel rajale Sergio Perez (Red Bull), kolmandana Lewis Hamilton (Mercedes).

Põhisõit algab pühapäeval kell 16.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles