Vene tipptennisist saadeti Tšehhist välja (5)

Christopher Krutto
Copy
Anastasia Pavljutšenkova
Anastasia Pavljutšenkova Foto: THOMAS SAMSON /AFP / SCANPIX

Reedel tulid Tšehhist teated, et üks Praha WTA 250 taseme turniiril mängima pidanud Vene tennisist on riigist välja saadetud. Nüüd selgus, et tegu on Anastasia Pavljutšenkovaga (WTA 98.).

Selle aasta juunis võttis Tšehhi valitsus vastu otsuse, mille alusel ei tohi ükski agressorriigi sportlane seal võistelda. Nõnda pole üllatav, et Praha turniiril osaleda soovinud Pavljutšenkova peeti riiki sisenedes piiril kinni ja saadeti riigist välja.

«Tervitused. Nagu mu eelmisest postitusest nägite, siis ma ei saa järgmisel nädalal peetaval Praha turniiril osaleda. Ma jätkan oma treeningutega USA kõvadel väljakutel,» teatas venelanna Instagramis.

Väidetavalt soovis mitu Vene ja Valgevene mängijat Prahas võistelda, kuid nüüd öeldi neile, et nad ei tuleks.

WTA tuli välja teadaandega, kus asus agressorriikide sportlaste võistlustel osalemist kaitsma. WTA rõhutas, et toetab kõiki profituuril ringlevaid Ukraina mängijad, kuid siis öeldi ka seda, et agressorriikide sportlased peavad saama neutraalse lipu all võistelda.

«Neutraalusest hoolimata ei lase Tšehhi valitsusametnikud osasid WTA mängijaid järgmisel nädalal peetavale Praha WTA 250 taseme turniirile. WTA reeglites seisab, et kõikidel mängijatel tuleb lasta võistelda ilma diskrimineerimiseta,» seisis WTA avalduses.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles