Vahepeal sõitu juhtinud Aron pidi leppima kohaga esikümne lõpus ja minetas sisuliselt tiitlilootused

Christopher Krutto
Copy
Paul Aron.
Paul Aron. Foto: PREMA

Mercedese noorteakadeemiasse kuuluv Eesti vormelitalent Paul Aron (Prema Powerteam) tõusis Belgia GP põhisõidus küll punktikohale, kuid minetas tiitlilootused.

Kvalifikatsioonis alt läinud Aron pidi põhisõitu alustama 11. kohalt, kuid keerulistes oludes vihmarehvidega alustanud eestlase risk paistis ära tasuvat. Ta tõusis kiirelt konkurentidest mööda ja haaras esikoha.

Neljandal ringil tuli rajale turvaauto ning esikohal sõitnud Aron otsustas tulla boksi ja pani alla keskmise seguga rehvid. Seetõttu langes ta seitsmendale kohale.

Kui sõit uuesti langes, siis Aron enam oma kohta parandada ei suutnud ning pidi eksimuse tõttu ühe positsiooni isegi loovutama. Lõpuks finišeeriski eestlane kaheksandal kohal.

Sõidu võitis Jenzer Motorsporti piloot Taylor Barnard, kes alustas sarnaselt Aronile vihmarehvidega, kuid sõitis nendega sõidu lõpuni.

F3-sarja üldliidrina jätkab 144 punktiga Gabriel Bortoleto (Trident). Aronil on enne viimast etappi koos 106 punkti, mis tähendab, et tiitlivõimalused on tema jaoks sisuliselt kustunud. Ideaalse nädalavahetuse korral oleks Aronil võimalik Bortoletoga ühele pulgale jõuda, kuid see tähendab, et brasiillane ei tohiks Itaalia GP-l teenida mitte ühtegi punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles