Manchester United soetas rekordsumma eest ründetalendi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Rasmus Højlund
Rasmus Højlund Foto: AFP / Jure Makovec / Scanpix

Inglismaa jalgpallihiid Manchester United on leidnud endale uue tipuründaja. Selleks on 20-aastane Taani koondislane Rasmus Højlund.

Højlund oli Manchester Unitedi tänavuse suve peamine sihtmärk tipuründaja kohale ning pärast pikki läbirääkimisi õnnestus taanlane Itaalia kõrgliiga meeskonnast Bergamo Atalantast endale meelitada. Selleks tuli mõistagi maksta kopsakas üleminekusumma.

United maksab Atalantale 20-aastase ründaja eest jalgpalliajakirjaniku Fabrizio Romano teatel 70 miljonit eurot. Antud summa tähistab ka Taani rekordit, kuna eelnevalt oli enim makstud 2017. aastal Andreas Corneliuse eest, kui Atalanta tasus FC Kopenhaagenile 33 miljonit. 

Seejuures on Højlundi tehing Atalanta enda jaoks meeletult kasumlik, kuna taanlane veetis Itaalias ainult ühe hooaja ja mullu maksti tema eest Austria klubile Grazi Sturmile 17 miljonit eurot.

Højlund ise oli Unitediga juba ammu püüdnud lepingus kokkuleppele jõuda. Inglismaa tippklubiga sõlmib taanlane viieaastase lepingu, mida on võimalik veel ühe hooaja võrra pikendada.

Taani koondislane on Euroopa üks säravamaid ründetalente. Mullu õnnestus tal Itaalia kõrgliigas lüüa 32 kohtumisega üheksa väravat. Muljet avaldavad on tema tabamused aga Taani koondises, kus tema arvele on kuue kohtumisega jäänud kuus väravat. Kõik need on tulnud EM-valiksarjas, millega ta jagab Romelu Lukakuga parima väravaküti tiitlit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles