Lappi usub Tänaku võimalustesse Soome rallil: ainus küsimärk on, kui kaua tema auto vastu peab

Karl-Joosep Küngas
Copy
Esapekka Lappi.
Esapekka Lappi. Foto: Hyundai Motorsport

Järgmisel nädalal sõidetakse autoralli MM-sarjas Soome ralli. Kodusel võistlusel läheb võidupõuda lõpetama Esapekka Lappi, kes hindab, et konkurents tuleb karm.

Lappi on autoralli MM-sarjas teeninud karjääri jooksul ainult ühe võidu. See tuli 2017. aastal just Soome rallil. Pärast triumfi pole soomlane suutnud kõrgeimale poodiumiastmele enam kerkida. Nüüd loodab ta sellele punkti panna.

Soome ralliäss usub, et Hyundai on võrreldes möödunud aastaga oluliselt parem ning kodusele MM-etapile tullakse hea emotsiooniga. Positiivsust süstis ka ilus esitus Rally Estonialt, kus nopiti kaks poodiumikohta.

Samas on Lappi teadlik, et Soomes pole tal kuigi kerge võidutseda. Esikohta ihkavad paljud ning favoriitideks on endiselt Kalle Rovanperä ja Ott Tänak. Viimane läheb Soome ka mullust võitu kaitsma, mis oli võetud Hyundai roolis.

«Vaatame, kas suudame Kallele lähemal olla. Ma vähemalt loodan seda, kuna oleks tore temaga võidu peale sõita. Samas peame mõistma, et ta on väga hea sõitja ja ainult auto ei tee siin midagi,» lausus Lappi Soome ralliportaalile rallit.fi.

«Tänak on samuti väga kõva konkurent ka tänavu. Ta annab kindlasti endast maksimumi, selles ei pea kahtlema. Küsimärk on, kui kaua tema auto vastu peab.»

Soome rallile antakse avapauk neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles