Olümpiavõitjat Katrina Lehist šokeeris peatreener Kaido Kaaberma avalik kriitika: kas on vaja muutuda labaseks? (5)

Postimees Sport
Copy
Katrina Lehis ja Kaido Kaaberma.
Katrina Lehis ja Kaido Kaaberma. Foto: Tairo Lutter

Eesti epeenaiskonna jaoks ei lõppenud tänavune hooaeg kõige edukamalt. MMil saavutati naiskondlikult üheksas koht ja koondise peatreener Kaido Kaaberma osutas, et nõrgimaks lüliks oli olümpiavõitja Katrina Lehis, kes on šokeeritud peatreeneri sellisest avalikust kriitikast. 

Lehis jagas oma sotsiaalmeedia kanalis Delfis avaldatud intervjuud Kaabermaga, kus peatreener märkis, et tegi Lehise koondisesse arvamisega vea. Tokyo olümpiamängudel Eesti naiskonnaga kuldmedali võitnud Lehis on sellest kommentaarist šokis.

«Eile ilmunud ajakirjanik Martinsoni (Jaan Martinson – toim) artikkel ja Eesti naiskonna peatreeneri Kaido Kaaberma kommentaarid on pehmelt öeldes šokeerivad. Samas, olles selle inimese käitumist ja tegusid näinud aastaid, ei tohiks olla. See artikkel ja tema kommentaarid, mida ma sealt lugesin... Ma olen pehmelt öeldes üllatunud, et minu enda koondise peatreener üldse lubab endale selliseid kommentaare avalikult jagada,» alustas Lehis postitust.

«Mina olen esimene inimene, kes tõstab käed üles ja ütleb, et vehklesin väga kehvasti. Mul ei ole selleks vaja ühtegi inimest, kes mulle peab seda ütlema ja seda veel läbi ajakirjanduse. Kui peatreener mind võistkonda ei soovi, siis äkki tuleks ja ütleks seda mulle? Mitte ei läheks meediasse solvama mind ja minu treenerit,» kirjutab Lehis. 

«Kas võistkonna ettevalmistamine tähendab Whatsappi grupis asjaosalistele kirjutamist, et vaadake Youtube’is Hongkongi matsi ja koosolek on kell 17?»

Seejärel tunnistas ta, et vehkles MMil enda jaoks kehvasti ning tema vigastusest naasmine pole olnud loodetult edukas. «Jah, ma vehklesin kehvasti. Jah, minu tagasitulek on ideaalsest väga kaugel. Jah, me teeme tööd selle nimel, et tulla järgmisel hooajal tagasi ja olla tugevamad – tugevamad kui varemgi. Ja siis tuleb suur AGA...» kirjutab ta ja jätkab: «AGA äkki tuleks mõelda ka sellele, et ma saan oma vormi ja enesekindluse tagasi. Kuidas peaksin ma edaspidi selle inimesega koostööd tegema? Ma ei teeks väljagi kui öeldaks, et jah Lehis tegi kehvasti. Absoluutselt nõus, aga kas on vaja muutuda labaseks?»

«Kui meie neljas liige MMil oli nii heas vormis, mida ta oligi, siis miks ei tehtud otsustavas matsis vahetust? Kas sportlased peavad ise vahetustega tegelema? Kes peaks panema paika võistkonna taktika?» küsib Lehis. «Kas võistkonna ettevalmistamine tähendab Whatsappi grupis asjaosalistele kirjutamist, et vaadake Youtube’is Hongkongi matsi ja koosolek on kell 17? Koosolek, kestvuseks 10 minutit…»

Lehis kirjutab: «Vaatame näiteks Šveitsi, kes on aastaga teinud meeletu tõusu ja olid seekord 4 parima hulgas. Ja miks? Vaatame nende võitlusvaimu ja ühtehoidvust, samuti ka Prantsusmaad, Itaaliat.»

«Ma vabandan oma koondisekaaslaste ees ja Eesti rahva ees, et ma ei suutnud anda endast rohkemat sellisel olulisel hetkel!» jätkab ta ja lisab: «Peale kaklust on väga lihtne rusikatega vehkima hakata. Aga ennast ja oma inimesi ma niimoodi solvata ka ei lase ja seda eriti inimese poolt, kes ise ei ole teinud selleks midagi, et Eestil oleks ühtne ja üksteist toetav võistkond.»

«Arvestades olukorra inetust, ma ei näe tõesti, kuidas ma peaksin sellise inimesega edaspidi koostööd tegema,» leiab Lehis.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles