Mia Maria Lipsmäe ja Sandra Sinivee on purjetamise maailmameistrid!

Kai Kallas
, Autor
Copy
Foto: Maciej Vella

21.–28.07 Itaalias toimunud kahepaadi RS Feva maailmameistrivõistlustel osales 211 võistleja seas kaks Eesti meeskonda. Mia Maria Lipsmäe ja Sandra Sinivee ning Kaito Haamer ja Pärtel Orusalu.

Esmaspäeval algasid kvalifikatsioonisõidud, mille järel jagunesid võistlejad gruppidesse. Mõlemad eestlaste meeskonnad võistlesid endale kohad kuldgrupis. Eile algasid karikasõidud, mille lõpetas Eesti tandem Haamer-Orusalu üldarvestuse 7. kohal ning neiud Lipsmäe ja Sinivee 8. kohal.

Neidude arvestuses ei olnud Mia Marial Lipsmäel ja Sandra Siniveel maailmas seekord vastast.

Meile sobisid hästi tugevama tuulega võistluspäevad, siis ladusime vundamendi, sõnasid värsked maailmameistrid.

Kuldmedalid riputati poodiumi kõrgeimal astmel kaela just neile kahele Uku Kuuse Purjespordikooli/Kuusalu jahtklubi sportlasele. 

Võit ei tulnud kergelt. Esimesel võistluspäeval umbes 20 minutit enne starti tuli paadis soodiplokk lahti. Kiiresti leiti sobiv ots ja tehti parandustööd, et ikka starti jõuda. Pinge oli suur. Selles sõidus oldi esimesena märgis, see andis enesekindlust.

Tänaseks on noored Itaaliast tagasi koju jõudnud ja planeerivad juba järgmisi võistlusi ning mõtlevad, millises paadiklassis jätkata järgmisel hooajal.

Soovime tublidele sportlastele palju õnne ja soodsaid tuuli järgmistel võistlustel!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles