Noor Eesti rattur võidutses Prantsusmaal

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Gabriel Helmut Aduson
Gabriel Helmut Aduson Foto: M.Chaussé / Eesti Jalgratturite Liit / Instagram

Põhja-Prantsusmaal sõidetud 126,1-kilomeetrisel juunioride ühepäevasõidul teenis eestlane Gabriel Helmut Aduson esimese koha.

Aduson (Philippe Wagner Cycling Junior) edestas finišijoonel prantslaseid Clement Duboisi (Velophile Naintreenne Junior) ja Tom Hertelerit (Argenteuil Val de Seine Cyclisme 95 Junior; +0.05), teatas Eesti Jalgratturite Liit oma kodulehel.

«Võistlus käis kogu aeg üles-alla, kuid sõidu keskel oli kolm pikemat tõusu ning oli ette aimata, et seal sõidetakse eest ära,» rääkis Aduson. «Viimasel nelja kilomeetri pikkusel tõusul kannatasin koos esimestega ära ja peale seda sai 30 kilomeetrit siledamalt lõpuni. Esimeses grupis oli umbes 15 ratturit. Viimasel linnaringil ründas üks neist ja läksin temaga kaasa. Algul jäin natuke kahtlema, et kas ikka tasub minna, aga siis kuulsin, kuidas Martti ütles mulle, et mine ja läksingi. Lõpufinišiga õnnestus talle ära teha.»

Martti Lenzius (Philippe Wagner Cycling Junior; +0.05) sai seitsmenda ja Virgo Mitt (OC Val D’Oise Junior; +5.22) 63. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles