Ukraina poksikuulsus Ussõk: venelased on haiged inimesed

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Oleksandr Ussõk.
Oleksandr Ussõk. Foto: Frank Augstein

Raskekaalu poksi maailmameister Oleksandr Ussõk valmistub koos oma meeskonnaga Poolas duelliks briti Daniel Dubois'ga. Kohalikule väljaandele Przegląd Sportowy antud intervjuus rääkis ta mitte ainult duellist, vaid ka sõjast, mille Venemaa on tema kodumaale toonud.

Alustuseks tänas Ussõk Ukrainat abistanud Poolat. «See on suurepärane, et Poola aitab. Olen poolakatele selle abi eest tänulik ja kui võimalik, anname kõik tagasi,» lubas ta.

«See, mis meie riigis on toimunud ja toimub, on ainult meie asi ja pole vaja agressoril siia sekkuda. Me ise otsustame, millises keeles me räägime ja millises mitte. Mida keelata ja mida lubada. Meie naaber sekkub kogu aeg ja tahab meile näidata, kuidas elada, mida ja kuidas teha ning kellega sõbruneda. Ukraina võit on ilmselge, sest meie pole need, kes ründasid,» ütles Ussõk.

Maailmameister teenis sõja alguses territoriaalkaitses. Sõdurid veensid Ussõkit, et ta teeniks nende eesmärki paremini, kui võitleks poksiringis Ukraina au eest. «Läksin haiglasse poiste juurde ja hakkasin nendega rääkima. Olime ka varem kontaktis olnud, aga kui ma haiglas olin, ütlesid paljud meie Mariupoli kaitsnud sõjaväelased, et mina kui üksus ei saa midagi teha. Ma peaks treenima ja valmistuma vastasseisuks (Anthony Joshuaga – toim.), teda võitma ja rääkima kogu maailmale, mis meie riigis toimub,» meenutas Ussõk, kelle maja hävitasid agressorriigi sõjaväelased.

«Nad on haiged inimesed. Nad hävitasid kõik, mis mu majas oli. Nad rüüstasid seda, jätsid jama sinna ja läksid ära. Ma pole selle pärast mures. Mõnedel inimestel pole üldse kodu, sest neid pommitati,» sõnas Ussõk.

Maailmameistri sõnul on tema eelseisev poksimatš ukrainlaste jaoks väga oluline. «Paljud mu sõbrad on kirjutanud, et nad püüavad kohale tulla. Need, kes ei saa, sest nad kaitsevad meie riiki, püüavad vaadata telefoni või teleri vahendusel. Kui neil pole sellist võimalust, siis nad kuulavad matši raadiost,» sõnas Ussõk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles