Venemaa kodakondsust taotlev Kanada hokimängija: venelased on väga külalislahked

Karl Mihkel Eller
Copy
Cameron Lee.
Cameron Lee. Foto: @cam_leezy97/Instagram

Kanada jäähokimängija Cameron Lee teatas, et taotleb Venemaa kodakondsust. Peamiseks põhjuseks, mis teda ja ka paljusid teisi välismängijaid sellist sammu tegema lükkab, on KHLi reeglimuudatus, mis lubab uuel hooajal kasutada vaid kolme «lääne» mängijat.

Eelmisel hooajal KHLi meeskonnaha Habarovski Amuur liitunud kaitsja Lee ütles intervjuus MatchTV-le, et talle meeldivad väga Venemaa ja Habarovsk ja just seepärast tahakski ta olla osa sellest riigist – saada Venemaa kodanikuks.

Muidugi ei saanud 26-aastane Lee jätta vastamata küsimusele, mida arvab Lääne meediast, mis on MatchTV ajakirjaniku hinnangul värvinud Venemaast väga halli pildi. «Räägiti jah, et kui halb siin kõik on, millised probleemid siin on. Kuid siia jõudes mõistsin, et suurem osa sellest ei vasta tõele. Venelased on väga külalislahked inimesed. Siin on palju suuri ja ilusaid linnu. Palju probleeme mõeldakse välja või liialdatakse,» ütles Lee, kes lubas Venemaa kohta levivaid «eksiarvamusi» Kanadat külastades selgitada.

Ilmselt tuleb sõnumeid Lääneriikide hokimängijate kodakondsuse vahetamisest veel, sest Venemaa pass muudab välismängijate elu KHLis mugavamaks. Järgmisest hooajast tohivad KHLi meeskonnad oma ridades kasutada vaid kolme «lääne» mängijat. Venemaa kodakondsuse saanud mängijad sellesse nimekirja ei satuks.

Lee pole muidugi esimene jäähokimängija, kes sellise uudisega on lagedale tulnud. Eelmisel nädalal selgus, et Moskva Dinamos mängiv ameeriklane Brennan Menelli sai Venemaa kodakondsuse ning seda on taotlenud ka Peterburi SKAd esindav kanadalane Brendan Leipsic.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles