WRC üks ninamehi: 2026. aastal võiks tulla uus autotootja

Karl Mihkel Eller
Copy
Kõige uuem tulija MM-sarjas on Toyota, mis liitus WRC-klassiga 2017. aastal.
Kõige uuem tulija MM-sarjas on Toyota, mis liitus WRC-klassiga 2017. aastal. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

MM-sarja korraldamisega tegelev WRC Promoter ootab pikisilmi, millal rahvusvaheline autoliit (FIA) kinnitab uued tehnilised reeglid, mis annab võimaluse sarjaga liituda uutel meeskondadel. WRC spordidirektor Peter Thul loodab esimesi pääsukesi näha 2026. aastal.

FIA koridorides on praegu väga kiired ajad. Käib tihe suhtlus autotootjatega, et paika saada 2027. aastast kehtima hakkavad tehnilised tingimused. Kuid veel kiiremini on vaja leida lahendus lähitulevikuks, sest vastused on vaja leida küsimustele, mis puudutavad ülejärgmist hooaega. 2025. aastal sõidetakse WRCs küll Rally1-autodega, kuid kas ja millisel moel on kaasatud hübriidajam, on veel selgumisel.

2027. aastaks on oodata suuremaid muutusi ning loodetakse, et selleks ajaks liitub WRC-ga vähemalt üks, parimal juhul kaks autotootjat. Juba varem on välja käidud, et kõige realistlikumaks peetakse Škoda, Alpine’i (Renault bränd) või Stellantis Groupi (mille alla kuuluvad näiteks Citröen, Peugeot, Lancia) liitumist, sest nad on WRC suhtes huvi äratanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles