Folkbootide maailmameistrivõistlused Pirital algasid heitlikes tuuleoludes

Kai Kallas
, Autor
Copy
Foto: Jarmo Vehkakoski

Tallinnas Pirital 29.07 alanud Folkbootide Maailmameistrivõistlustel ehk Gold Cupile on ennast registreerinud 56 meeskonda seitsmest riigist üle maailma.

Meistritiitlile püüdlejaid on tulnud kokku seitsmest riigist: Taanist, Saksamaalt, Soomest, Ameerikast, Rootsist, Inglismaalt ja Eestits. Võistluste tihe ja hästi korraldatud programm hoiab sportlased tegevuses nii maal kui merel ning läbi erinevate ühistegevuste on soovijatel võimalik tutvuda Tallinna ja Eestiga laiemalt.

Karl-Aleks Pajuri - Jahtklubi Dago
Karl-Aleks Pajuri - Jahtklubi Dago Foto: Jarmo Vehakakoski

Võistluse kõige noorem meeskond on Hiiumaalt jahtklubist Dago, noorkapten Karl-Aleks Pajuri olles napilt 16 aastane kaasas trennikaaslased ja nii moodustati folkboodil Tšaika võistluse noorim meeskond. Esimese suurvõistlusena osaleti Folkbootide Eesti Meistrivõistlustel mis oli hea trenn meeskonnale maailmameistrivõistlusteks. 

Eesti folkbootidel purjetajad
Eesti folkbootidel purjetajad Foto: Jarmo Vehkakoski

Võistluse esimesel päeval sõite kirja ei saadud kuna tuuleolud olid Tallinna lahel muutlikud ja tugevuski ebastabiilne. Nii veedeti ühiselt võistlemiseks sobivaid tingimusi oodates merel ca 5 tundi. Laupäevani kestval võitslusel saavad osalejad end proovile panna lühirajasõitudel, misjärel selguvad maailma parimad. 

Võistluse teiseks päevaks on ilmaprognoos paranenud ja esimene võistlus peaks algama kell 11.05.

Võistluse koduleht, ajakava ja tulemused: https://goldcup2023.folkboot.ee

Pildid avamistseremooniast: https://jarmovehkakoski.kuvat.fi/kuvat/NORDIC+FOLKBOAT+GOLD+CUP+2023+OPENING/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles