Eesti koondis naaseb Šveitsist kahe kulla ja Rahvuste karikaga

Postimees Sport
Copy
Esimesest reast: Tõnu Sepp (vasakult teine), Rain Teder, 
Lembit Vaher, Tiit Luman ja Ando Rohtmets.
Esimesest reast: Tõnu Sepp (vasakult teine), Rain Teder, Lembit Vaher, Tiit Luman ja Ando Rohtmets. Foto: Bruno Eberle

Suurte traditsioonidega kiirusmudelautode tiitlivõistlused on eestlastele traditsiooniliselt toonud kulda ja karda. Nädalalõpul selgitati Baselis EM-i medalivõitjaid juba 72. korda ning Eesti oli kaitsta Rahvuste karikas, millega saadi edukalt hakkama.

Eestlased saabusid Šveitsi suurte lootustega. Korralik ettevalmistus ja varasemad kogemused pidid tagama selle hooaja kulminatsioonil korraliku resultaadi. Kindlasti lisasid enesekindlust edukad stardid Euroopa karikavõistluste etappidel samuti hea positsioon hooaja kiirusedetabelites.

Kahes väiksemas klassis olid liidripositsioonil meie koondise raudvara Lembit Vaher, kiiruste tabelis oli aga juhtpositsioon Rain Tederil. Kahes järgmises klassis olid tipus ukrainlased, kellel oli koguni kolmikjuhtimine, arusaadavatel põhjustel neil võistluskogemus selle aastal puudus.

Kahes suuremas klassis on taas heas hoos Eesti koondise tugisammas Tõnu Sepp, hoides liidrikohta nii kiirustabelis kui Euroopa karikavõistluste arvestuses. Kindlasti olid motiveeritud ka varasemad tiitlivõitjad Tiit Luman ja Ando Rohtmets.

Võistlustingimused olid vihmastes oludes väga heitlikud, kus tuli tabada õige hetk, kolmest katsest pidi õnnestuma vähemalt üks. Just esimesest katsest piisas Rain Tederile, et klassis 1 Eestile esimene kuldmedal tuua. Lembit Vaher sai kuuenda koha.

Rain Teder: «Eks natuke oli ka õnne aga hooaja senist kulgu arvestades oli see igati loogiline tulemus. Suutsin närve valitseda ja oma võimalused kohe avakatsega realiseerida.»

Kolmes järgmises klassis eestlased poodiumile ei jõudnud, neljanda kohaga pidid leppima nii Lauri Teder kui Lembit Vaher, viienda kohaga lõpetasid Andre Luman, Raimo Põhjakas ja Mart Sepp.

Medalikursil oldi taas kahes kiiremas klassis, kõigepealt suutis Tiit Luman klassis 4 kindlustada endale teine koht, Arco Aria lisas Eesti kontosse neljanda tulemuse.

Kõige suuremad kiirused sündisid loomulikult klassis 5, kus ülisuurte kogemustega Tõnu Sepp näitas taaskord suurepärast keskendumist. Kohe esimesel katsel kihutas tema juhitud mudel 339,896 km/h ja sellega tuli järjekordne EM-võistluste kuldmedal. Ando Rohtmets lisas kuuenda koha.

Tõnu Sepp: «Kiirust mul oli, ikkagi hooaja maailma edetabeli liidrikoht. Kahe Euroopa karikaetapi võiduga sain vajaliku kindluse ja nüüd oli see vaja keerulistes tingimustes lihtsalt realiseerida. Esimene katse kohe õnnestus, sain kohe aru et sellest piisab.»

Kokkuvõttes tullakse koju kahe kulla ja ühe hõbedaga. Taas võideti endale Rahvuste karikas, edestades Šveitsi ja Saksamaad. Lisaks troonis Eestis Kiiruste karika tipus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles