Maailmarekordimees andis positiivse dopinguproovi

Karl Mihkel Eller
Copy
Traitleet
Traitleet Foto: Marc Schüler / IMAGO / Scanpix

Paar kuud tagasi ultratriatloni maailmarekordi enda nimele saanud Poola triatleet Robert Karaś andis positiivse dopinguproovi. Karaś vannub, et ei ole keelatud aineid sportlike tulemuste parandamiseks kasutanud ning on selle tõestuseks käinud valedetektori all.

Sportlane kinnitas Instagramis tehtud postituses, et keelatud aineid (masteron ja meldoonium) tarvitati muul eesmärgil ning tulemuste parandamisega pole neil mingit pistmist. «Võtan täieliku vastutuse dopinguproovi tulemuste eest. Siiski kinnitan teile, et ma ei võtnud neid aineid Brasiilia võistlusel oma soorituse parandamiseks. Võtsin vahendid jaanuaris, et saaksin valmistuda veebruaris peetud võistluseks. Ained ei avaldanud minu sooritusvõimele mingit mõju,» kirjutas Karaś Instagramis.

Karaś püstitas maailmarekordi Brasiilias Rio de Janeiros kümnekordsel ultratriatlonil. Poolaka ajaks tuli 164:14.02, varasem rekord 182:43.43 kuulus belglasele Kenneth Vanthuynele, kes püstitas selle 2022. aastal. Karaśi rekord oli varasemast 18,5 tundi kiirem.

Halvimal juhul ähvardab Karaśit nelja-aastane võistluskeeld. Dopinguproovi tõttu võib minna tühistamisele ka maailmarekordiline tulemus. «Olen peaaegu kindel, et tema rekord tühistatakse,» ütles Poola antidopingu juht Michał Rynkowski intervjuus Onetile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles