Ralliajakirjanik ennustab, et Soome ralli võidab üllatusmees

Karl Mihkel Eller
Copy
Teemu Suninen Rally Estonial
Teemu Suninen Rally Estonial Foto: Romain Thuillier / Hyundai Motorsport

Maailma üks juhtivamaid ralliajakirjanikke David Evans tegi julge ennustuse ning arvab, et sel nädalal toimuva Soome MM-ralli üks võidupretendente on Teemu Suninen, kes teeb alles oma teise stardi Hyunda i20 N Rally1-auto roolis.

Evans avaldas Dirtfishi portaalis Suninenile avaliku kirja. Eesti MM-etapil Hyundai roolis viienda koha saanud Suninen võib Soomes sekkuda esikohaheitlusesse, usub Evans.

«Kas sa võidad? Täiesti võimalik. Vaatame, mis ilm teeb ja kuidas võistlus kujuneb, aga arvan kindlasti, et mahud esikolmikusse. Kõige eelneva täitumiseks on ülioluline hoida mõtteviisi, mida nautisid Eestis. Kiirus jõudis sinuni. Tõsi, katsete teine läbimine oli keerulisem, kuna sõitsite roobastes (ja vihm võib sel nädalal Jyväskylä ümbruse teid veidi pehmendada), kuid olid siiski mängus sees,» kirjutas Evans Suninenile.

Teemu Suninen
Teemu Suninen Foto: Sander Ilvest

Evans tõdeb, et MM-sarjas on kõige suurem punktivahe esimese ja teise koha vahel. Nii utsitabki ajakirjanik Sunineni endast kõik välja panema, et sõita esikohal, nii ei ole Hyundai tiimipealikul Cyril Abiteboulil ilmselt võimalust kasutada tiimikäsklusi.

«Murra end esikohale ja muudad härra Abitebouli elu tõenäoliselt pisut keerulisemaks, kui ta soovib teie tempot maha tõmmata. Välja arvatud juhul, kui Thierry Neuville (meeskonnakaaslane – toim) on samal ajal teine. [...] See on sinu hetk. See on sul käes. Kasuta seda. Lõdvesta õlad, usalda sisetunnet, kuula Mikkot (kaardilugeja Markkula – toim) ja andke minna,» soovitas Evans.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles