Kankkunen pani Latvalale Soomes kõva eesmärgi

Karl Mihkel Eller
Copy
Juha Kankkunen
Juha Kankkunen Foto: Toyota

Sellel nädalal tekitab Soome MM-rallil furoori Toyota tiimipealiku Jari-Matti Latvala ühekordne tagasitulek WRC-sõitjaks. Soomlane lõpetab nelja-aastase võistluspausi ning võistleb esimest korda Toyota Yaris Rally1-autoga. Neljakordne maailmameister ja Soome rallilegend Juha Kankkunen pani paika, millise tulemuse võiks 38-aastane Latvala saavutada.

Latvala viimane täispikk hooaeg WRC-sarjas oli 2019. aastal, kuid viimase stardi MM-sarjas tegi ta 2020. aasta veebruaris Rootsis, seega on ta olnud umbes kolm ja pool aastat pausil.

Hoolimata pikast vaheajast on Latvalal võimalik Jyväskylä võistlusel saada hea tulemus, sest põhiklassis on vaid üheksa sõitjat. Latvala avaldas intervjuus Autospordile, et Kankkunen on pannud talle eesmärgi jõuda peaaegu poodiumile.

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Foto: Toyota/McKlein

«Kankkunen töötab Toyota esindajana Soomes ja on öelnud, et minu tulemus peaks jääma neljanda ja kaheksanda vahele,» ütles Latvala. Muide, Kankkunen ise sõitis Soome MM-rallil WRC-autoga veel 2010. aastal, kui tema aktiivse rallikarjääri lõpust oli möödas kaheksa aastat. 51-aastasena saavutas Kankkunen kaheksanda koha.

Kolm korda (2010., 2014. ja 2015. aastal) Soome ralli võitnud Latvala ise plaanib võistlustulle astuda üsna mõõdukate ootustega. «Ma tean, et esimesed katsed saavad olema väljakutseid pakkuvad. Eesmärk on nädalavahetuse jooksul areneda,» ütles Latvala.

Latvala asemel võtab koha Toyota tiimijuhina sisse autotootja endine president Akio Toyoda, kes ise pakkus Latvalale võimalust MM-etapil osaleda. Latvala kaardilugeja on endine WRC-sõitja Juho Hänninen, kellega Latvala on viimastel aastatel osalenud Historic-klassi rallidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles