45-aastane Gianluigi Buffon lõpetab sportlaskarjääri

Karl Mihkel Eller
Copy
Gianluigi Buffon.
Gianluigi Buffon. Foto: Luca Amedeo Bizzarri/LPS via ZUMA Press Wire/Scanpix

Itaalia jalgpallikoondise legendaarne väravavaht Gianluigi Buffon lõpetab 45-aastasena sportlaskarjääri. Kuigi ametlikku teadet veel oodatakse, siis Athleticu ja jalgpalliajakirjanik Fabrizio Romano teatasid, et Buffon on oma lõpliku otsuse teinud.

Buffon on viimased kaks aastat veetnud Serie A klubis Parma, kus tema hiilgav karjäär algas 1995. aastal. Tema leping oleks hõlmanud veel ühte hooaega. Kuulujutud sidusid Buffoni ka Saudi Araabia liigaga, kuid tundub, et sellest ei saa ikkagi asja.

2001. aastal siirdus Buffon Parmast Juventusesse 52 miljoni euro eest, mis märkis toona rekordilist üleminekusummat väravavahtide seas. Ta esindas suurklubi 17 aastat. 2006. aastal võitis ta koos Itaalia koondisega MM-tiitli.

Alles 2018. aastal lahkus ta Juventusest ja läks üheks hooajaks Pariisi Saint-Germaini, kuid peagi naasis ta Juventusesse. Ring sai peale 2021. aastal, kui ta pärast 20-aastast pausi taas oma kasvatajaklubiga liitus.

Buffoni jrgmine töö võib juba selge olla. Corriere dello Sport teatab, et Buffon alustab oma elus uut etappi, liitudes Itaalia rahvusmeeskonnaga abitreenerina, seda Roberto Mancini käe all.

Legendaarne väravavaht pidas Itaalia kõrgliigas 648 kohtumist. Ta võitis Seria A tiitli rekordilised kümme korda.

Esimese kohtumise Itaalia koondises pidas ta 1997. aastal ja viimase 2018, kokku tuli neid 176. Karjääri jooksul jooksis ta platsile lausa 1175 matšis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles