Klopp kirus mängijateturul kaarte segavat Saudi Araabiat

Karl Mihkel Eller
Copy
Jürgen Klopp
Jürgen Klopp Foto: IMAGO / Beautiful Sports / Scanpix

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp võttis sõna Saudi Araabia jalgpalliklubide teemal, kes on viimasel ajal palganud enda ridadesse väga kalleid ja tasemel mängijaid. Sakslase hinnangul on saudidel lisaks suurtele palganumbritele mängijate värbamisel oluline eelis – nende üleminekuaken kestab Euroopa liigadest kauem.

Euroopa tippliigades lõpevad üleminekud 1. septembriga, Saudi Araabias aga 20. septembril. See tähendab, et Lähis-Ida riigi klubid saavad suve lõpus oma ridu täiendada, kui Euroopa klubid enam konkurentsi pakkuda ei saa.

Klopi arvates on Saudi Araabia mõju Euroopa jalgpallile tohutu. «Minu meelest on halvim asi see, et Saudi Araabia üleminekuaken on kolm nädalat pikem. Mina olen sellist infot kuulnud ja kui mul on õigus, siis vähemalt Euroopa klubidele see kasuks ei tule. UFEA või FIFA peavad sellele lahenduse leidma, aga me ei tea, millal see saabub,» vahendas Kloppi BBC.

Transfermarkti andmetel on Saudi Araabia Pro League'i klubid sel suvel seni kulutanud 409 miljonit eurot, mis on maailma jalgpalli suuruselt viies ja rohkem kui Hispaania La Liga - 254 miljonit eurot.

Liidrikohta hoiab selles tabelis Premier League 1,37 miljardi euroga, järgnevad Itaalia Serie A (548 miljonit eurot), Prantsusmaa Ligue 1 (458 miljonit eurot) ja Saksamaa Bundesliga (451 miljonit eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles