Mercedese tiimipealik: F1 riskib katastroofiga

Karl Mihkel Eller
Copy
Toto Wolff.
Toto Wolff. Foto: Alessio De Marco/LPS via ZUMA Press Wire/SCANPIX

Mercedese tiimiboss Toto Wolff hoiatab, et kui F1 plaanib kasutusele võtta mootorite võrdsustamise reegli, siis tähendaks see kuninglikule vormelisarjale katastroofi.

Rahvusvahelise autoliidu (FIA) F1 komisjon on kinniste uste taga arutanud, kas F1-s tuleks kasutusele võtta nn mootorite võrdsustamise reegel, mis aitaks vormelite võimsust tasakaalustada ning aitaks Renault mootoril konkurentidele lähemale jõuda.

Väidetavalt on Prantsusmaa autotootja mootoril teistest 30 hobujõudu vähem ning kuna mootorite arendamine on sarjas külmutatud, siis ei saa nad vahet vähendada. Teoreetiliselt saaks FIA konkurentide jõuallikatel jõudlust vähendada, et sari muutuks võrdsemaks.

Wolffi hinnangul viiks kõikide mootoritootjate jõudluse piiramine F1 hukatusse. «Meelelahutus järgneb spordile ja meie spordiala on nii usaldusväärne, sest edu saavutamiseks peab lihtsalt kõvasti tööd tegema. [...] Kuid igasuguse kütusevoolu või mootori jõudluse puudutamine tähendaks F1 jaoks riskimist katastroofi ja pankrotiga. Sellest ei tohiks kunagi isegi rääkida,» arvas Mercedese tiimipealik.

F1s on hetkel neli mootoritarnijat. Ferrari jõuallikat kasutavad lisaks tootjatiimile veel Alfa Romeo ja Haas. Mercedese mootorid on lisaks põhitiimile veel Aston Martinil, McLarenil ja Williamsil. Honda jõuallikat kasutavad Red Bull ja AlphaTauri. Renault mootoreid on jäänud kasutama vaid nende endi meeskond Alpine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles