Tänak ei usu, et suudab Soome ralli võitu kaitsta

Karl Mihkel Eller
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: @World/M-Sport

Ott Tänak (M-Sport) ei usu, et suudab sel nädalal Soome MM-ralli võita, kus ta triumfeeris aasta tagasi, kui ta keeras Hyundai rooli. 35-aastase saarlase sõnul on jõuvahekorrad võrreldes mullusega MM-sarjas oluliselt muutunud.

DirtFish kirjutab, et Tänakul on mõnikord olnud raskusi, et end oma autoga täielikult ühtsena tunda. Lisaks on ta Hyundaist naasnud M-Sporti ja 2019. aasta maailmameister ei oota, et ta kordaks Jyväskyläs eelmise aasta kangelaslikke tegusid.

«Eelmisel aastal oli olukord juba väga erinev, sest see oli nende (Rally1-autode - toim) jaoks esimene kord ja seiis oli palju avastada. Sel aastal olen ma kindel, et Hyundai on tugevdanud nõrku kohti, mis neil eelmisel aastal olid.

Ja ka Toyota on seda teinud. Nii et nad teavad väga hästi, kuhu nad sel aastal liiguvad. Nii et ma olen üsna kindel, et see saab olema täiesti erinev lugu,» rääkis Tänak DirtFishile.

Kuigi Tänak näitas kaks nädalat tagasi Rally Estonial avapäeval väga kiiret tempot ja noppis kuus katsevõitu, siis ütles Tänak, et selle põhjus oli suuresti MM-ralli eelne võistlus Lõuna-Eestis.

«Ma ütleks, et tugevuseks oli kindlasti väike ralli, mille tegime enne Eestit, nii et olime kõigi teistega võrreldes juba heas rütmis. Hiljem said ka teised hoo üles ja meist polnud neile enam vastast. Ma ütleks, et oleme hetkel maksimumi peal. Usun, et ei saa teha palju rohkem kui meie hetkel teeme,» lisas Tänak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles