Soomlased said Sunineni kohta rõõmusõnumi

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Teemu Suninen Rally Estonial
Teemu Suninen Rally Estonial Foto: Timo Anis / AFP / SCANPIX

Eestis kaks nädalat tagasi Rally1-klassis debüteerinud Teemu Suninen saab mänedžer Timo Jouhki sõnutsi tuleval aastal veel suurema rolli.

Veebruaris 29. sünnipäeva tähistanud soomlane kihutas viimased poolteist aastat aste madalamal. Pärast Craig Breeni hukkumist vajas Hyundai aga Dani Sordo kõrvale uut osakoormusega sõitjat. Oma süsteemist edutatigi Rally1 autosse Suninen.

Esimest korda võistles ta hübriidmasinaga üle-eelmisel nädalal Eestis. Targalt, ent siiski üsna kiiresti sõitnud Suninen sai viienda koha. Homme algaval Soome rallil võib temalt veel paremat esitust oodata.

Kui seni oli avalikult juttu vaid käimasolevast hooajast, siis Jouhki sõnutsi on juba paigas ka pikem plaan. «Temaga sõlmiti pooleteist aasta pikkune leping. Kontrahis seisab selgelt, et temaga arvestatakse MM-sarjas ka tuleval hooajal. Plaanis on umbes seitse etappi,» avas Sunineni mänedžer detaile Ilta-Sanomatele.

Ta lisas: «Võib-olla saab ta ka peaaegu kogu hooaja kaasa teha. Aga ses osas on praegu mõttetu spekuleerida, sest kõik Hyundai sõitjad pole veel paigas. Minu teada on Thierry Neuville’il kehtiv leping, aga Esapekka Lappil mitte. Ent ma olen kindel, et temagi sõlmib uue.»

Samas pole ka tänavuse hooaja lõpu kalender veel lõplikult klaar. Loogiline, et Suninen sai võimaluse Eestis ja Soomes. Järgmistel kuudel ootab ees veel neli rallit. Jouhki usub, et tema hoolealune tuleb kindlasti starti 28. septembrist 1. oktoobrini peetaval Tšiili etapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles