Maailma kergejõustikuliit ja ROK ulatasid Ukrainale MMiks valmistumisel abikäe

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ukraina kergejõustiklased eelmise aasta Oregoni MMil.
Ukraina kergejõustiklased eelmise aasta Oregoni MMil. Foto: worldathletics.org

Ukraina kergejõustikukoondis koguneb sel nädalal Slovakkias, et anda vormile viimast lihvi 19. augustil Budapestis algavaks MMiks.

Banska Bystrica koguneb 40 Ukraina sportlast ja ametnikku. Laagrile panevad õla alla Maailma kergejõustikuliidu (WA) läbi Ukraina fondi ja Rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) solidaarsusfondi. Nõnda aidatakse endiselt sõjakoledusi taluma pidavaid atleete hooaja tähtsaima võistluse ettevalmistuseks.

«Mõistame, kui olulised ja inspireerivad on Ukraina sportlased oma riigile praegusel raskel ajal. Tahame luua võimalused võistelda ja silma paista hoolimata neid ning nende lähedasi tabanud sõjakoledustest,» ütles WA president Sebastian Coe.

«Nad on nii palju kaotanud. Nende kergejõustikuunistuste elus hoidmine on vähim, mida saame teha. Imetlen nende meelekindlust ja sitkust.»

Ukraina kergejõustikuliidu peasekretär Iolanta Horpatš on toetuse eest tänulik. «Teie vankumatu usk on suureks abiks, saame valmistuda tippvõistlusteks,» tunnustas ta.

«Tänu teie abile saame Budapesti MMi viimases ettevalmistusfaasis tagada sportlastele sobivad tingimused. Nõnda suudavad nad täita oma eesmärgid.»

ROKi fond aitas mullu Calis toimunud U20 MMil Ukraina koondist 20 000 USA dollariga. WA lisas sinna veel koos täiskasvanute MMiga üle 220 000 dollari. Budapesti suurvõistluse eel panustatakse kokku 190 000 dollariga.

Need toetused on lisaks mullu veebruaris, sõja alguses avatud ROKi solidaarsusfondile, mille väärtus on 7,5 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles