M-Spordi tiimipealik: garanteerin, et teeme Oti heaks kõik, mis meie võimuses

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Rich Milleneri sõnutsi näeb kogu M-Spordi tiim väga kõvasti vaeva.
Rich Milleneri sõnutsi näeb kogu M-Spordi tiim väga kõvasti vaeva. Foto: M-Sport

Ott Tänaku ja M-Spordi autoralli MM-sarja hooaeg pole kulgenud oodatud viisil. Kas sel nädalal Soomes võiks olukord paraneda?

Viimased aastad Hyundaiga kihutanud Tänak taasliitus M-Spordiga lootuses võidelda MM-tiitli eest. Teoreetiliselt on see endiselt võimalik, ent viis rallit enne hooaja lõppu lahutab liidrist Kalle Rovanperäst juba 66 silma. Punktivahest kõnekamgi on aga Ford Puma auto võimekus. Või õigemini selle puudulikkus. 

«Praegu on kiirusedefitsiit [võrreldes Toyota ja Hyundaiga] päris suur. Eelmisel aastal oli hoopis teine lugu,» tunnistas Tänak intervjuus Autosportile.

Tõsi, ka mullu jäi saarlane kodusel MM-etapil võiduta, ent triumfeeris siis teisel pool lahte. Päris võrreldavad need aastad aga pole. Esiteks on nüüd Hyundai asemel istumise all Ford. Teiseks harjuti mullu veel uute hübriidautodega, enam erilisi üllatusi pigem ei ole.

«Soomes on tarvis täiuslikku paketti, et tempos püsida. Vaatame, mis saab. Kindlasti proovime, ent meil pole praegu jõudluse osas kuskilt juurde panna. Aga igal juhul anname endast kõik,» lisas Tänak.

Kui Toyota kasutas Rally Estonia eel ära ühe jokkeri mootoriarenduseks, siis M-Spordt otsib muid võimalusi. Fookus on läinud seadistuste ja vedrustuse parendamisele. Võistkonna pealik Rich Milleneri sõnutsi nähakse kõvasti vaeva.

«Peame tööd jätkama ja andma Otile nii palju kui meie võimuses. Võin garanteerida, et tiim annab endast parima ja teeme kõik, mis võimalik,» märkis Millener.

«Meil on punt väga pühendunud inimesi, keda senised tulemused frustreerivad sama palju kui Otti. Kõik tunnevad, et vääriksime enamat, aga peame tööd jätkama.»

Tiimipealik igal juhul masti maha ei lase. Ta näeb päikesekiirt tõigas, et kuigi Toyota uuendas Rally Estonia eel jõuallikat, polnud teised Yarist roolivad sõitjad peale Kalle Rovanperä just liiga kiired. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles