Valus hoop: Kriisa ja Nurger jäävad koondisest eemale

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Eesti koondise peatreener Jukka Toijala.
Eesti koondise peatreener Jukka Toijala. Foto: Sander Ilvest

24. juulil Tallinnas toimuvaks olümpiamängude eelkvalifikatsiooniturniiriks ettevalmistust alustanud Eesti meeste korvpallikoondis peab sel nädalal kaks kontrollmängu võõrsil Ungari koondisega.

Rahvuskoondis sõitis Ungarisse koosseisus: Taavi Jurkatamm, Mihkel Kirves, Kasper Suurorg, Hugo Toom, Kaspar Treier, Sander Raieste, Siim-Markus Post, Mikk Jurkatamm, Kregor Hermet, Gregor Kuuba, Leemet Böckler, Joonas Riismaa, Artur Konontšuk ja Kristian Kullamäe, seisab pressiteates.

Kahest kontrollmängust Ungaris jäävad eemale Henri Drell, Matthias Tass, Rauno Nurger ja Kerr Kriisa. Rahvuskoondise peatreeneri Jukka Toijala sõnul jäävad mängijad eemale erinevatel põhjustel: «Drellil on sel suvel olnud suurem koormus, kuna ta võttis osa NBA suveliigast ning otsustasime koos Henriga, et täismahus kontakttrennide ning mängudega alustab ta järgmisel nädalal. Matthiase puhul on operatsioonist taastumine võtnud pisut rohkem aega kui me eeldasime, ning ta treenib hetkel Eestis eriprogrammi alusel, kuid tuleval nädalal liitub taas koondise tegemistega.»

Ta lisas: «Nurger ei ole vigastusest täielikult taastunud. Ta proovis teha meiega trenni kaasa, kuid otsustasime koos Raunoga, et tema jaoks on ettevalmistusperiood läbi. Kahjuks peab sama ütlema ka Kriisa kohta. Ta vigastas märtsikuus oma eelmise ülikooli Arizona eest mängides õlga ning kolm nädalat tagasi sai taas kerge trauma West Virginia treeningutel samale õlale. Kerr tuli Eestisse sooviga koondist esindada ning tegi meiega paar trenni kaasa, kuid kontakttrennis andis ta õlg taas tunda ning tegime koos mängija ja ülikooliga otsuse, et ta naaseb Ameerikasse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles