Soome ralli kindlustas tuleviku WRC-sarjas

Karl Mihkel Eller
Copy
Ott Tänak 72. Soome ralli avatseremoonial.
Ott Tänak 72. Soome ralli avatseremoonial. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

WRC Promoter ja Soome autospordiliit (AK) sõlmisid eile lepingu, mille kohaselt toimub Kesk-Soomes Jyväskyläs ralli MM-sarja etapp ka järgmisel kolmel aastal.

Seega kuulub Soome ralli MM-kalendrisse vähemalt 2026. aastani. Tasub mainida, et kolmeaastast lepingut WRC-ga jahtis ka Eesti MM-etapp, kuid seni pole pikaajalist kontrahti rahaliste garantiide puudumise tõttu sõlmitud.

Lisaks allkirjastati leping AKK ja ralli peasponsori Secto Automotive’i vahel ning ettevõte jätkab võistluse peasponsorina veel kaks aastat.

MM-rallit peetakse Jyväskyläs alates 1973. aastast, vahele on jäänud etapid vaid kahel korral – aastal 1995 ja 2020. «Jyväskyläl on rallit korraldava linnana pikk ajalugu ja üritus on meie jaoks ühine uhkus. On uuritud, et rallidel on meie piirkonnale oluline majanduslik mõju ning lisaks toob sündmus meile tohutu rahvusvahelise tähelepanu,» ütles Jyväskylä linnapea Timo Koivisto.

WRC Promoter’i tegevdirektor Jona Siebel ütles, et Soome on MM-sarja jaoks ülioluline turg. «Hooaega ilma Soome aukartustäratavaid ja ameerikamägesid meenutavaid teid külastamiseta on raske ette kujutada,» ütles Siebel. WRC andmetel jälgib Soomes läbi MTV telekanali igat MM-etapp vähemalt kaks miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles