Poola velotuuril sõitis mootorrattur publikusse, neli inimest viidi haiglasse

Karl Mihkel Eller
Copy
Õnnetus Poola velotuuril.
Õnnetus Poola velotuuril. Foto: @JamieLanduyt/Twitter

Poola velotuuril toimus kolmapäeval intsident, kus kaamerameest vedanud mootorratas sõitis publiku sekka, haiglasse viidi neli inimest.

Õnnetus toimus velotuuri viiendal etapil Bielskost Białasse, vigastada sai kaks täiskasvanut ja kaks last. Sõitjad andsid pärast intsidenti teada, et sooviksid võistluse pooleli jätta. Lõpuks seda otsust ei langetatud, sest viga saanud pealtvaatajate seisund polnud raske.

«Neli inimest viidi haiglasse. Mul on teave, et nende elu ei ole ohus. Sõitjate seas valitses segadus, jahmatus,» ütles Poola velotuuri juht Czesław Lang ajakirjanikele. Õhtuks selgus, et neljast viga saanud inimesest kolm on lubatud kodusele ravile. Mitmeaastase World Touri kogemusega mootorrattur ja kaameramees said kergelt vigastada.

Umbes 4 km enne finišijoont toimunud õnnetusele viitas ka tuuri liider, sloveen Matej Mohoric. «Tahtsime etappi peatada, sest teel juhtus avarii, kui pealtvaatajatele sõitis otsa mootorrattur. See ei näinud hea välja. Loodan, et nendega on kõik korras, ütles Mohoric.

Kerge tõusuga etapi finiši võitis hollandlane Marijn van den Berg, seda Mohorici ja portugallase Joao Almeida ees. Mohorici edu üldarvestuses on Almeida ees 12 sekundit. Neljapäeval toimub tuuri eelviimane, tõenäoliselt otsustav etapp, eraldistardist sõit Katowices.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles