Ukraina kohtunikule pakuti eurosarja finaalis Vene klubi kasuks vilistamise eest 10 000 eurot

Karl Mihkel Eller
Copy
2021. aasta EuroCupi finaal Monacos. Viskel UNICSi mängija Artjom Klimenko.
2021. aasta EuroCupi finaal Monacos. Viskel UNICSi mängija Artjom Klimenko. Foto: Norbert Scanella/PanoramiC/Scanpix

Ukraina korvpallikohtunik Mõkola Ambrosov rääkis intervjuus, et 2021. aasta korvpalli EuroCupi finaalis Kaasani UNICSi ja Monaco vahel pakuti talle 10 000 eurot altkäemaksu, et vilistada Venemaa klubi kasuks.

Ambrosov andis Ukraina meediale intervjuu, mille lõpus tuli jutuks 2021. aasta EuroCupi finaal. Kohtunik selgitas, et järgnev jutt võib kõlada inimestele šokeerivalt. «Kolm päeva enne mängu helistas mulle Boriss Rõžik, üks enim tunnustatud kohtunikke Ukrainas.

Ta andis mulle teada, et UNICS on finaalis, neil on kreeklasest peatreener (Dimitris Priftis – toim). Rõžik selgitas, et endine Euroliiga kohtunik Ilias Koromilas pöördus tema poole ettepanekuga, püüdes minuga kokkuleppele jõuda. Kui ma nõustuksin, peaks Koromilas minuga Kaasani võidu nimel ise läbirääkimisi,» tõi Ambrosov välja ka konkreetsed nimed.

Kohtunik otsustas pakkumise tagasi lükata ja kiusatusele vastu panna. «Ma ei otsustanud siis midagi ette ja Rõžik soovitas mul 24 tundi mõelda. Kui ma ümber mõtlen ja plaani järgin, lubati mulle 10 000 eurot. Ta andis mulle isegi Viberi numbri (suhtlusäpp – toim), millega pärast mängu ühendust võtta. Samas, nagu me kõik teame, võitis finaali Monaco kolme punktiga,» rõhutas Ambrosov.

Täispikk intervjuu Mõkola Ambrosoviga (altkäemaksu lõik alates 38.00):

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles